En skvätt löjrom kvar av helgens erbjudande…. Och en drös annat smaskens!

16th oktober 2024

Hej gott folk!
Allt väl med er? 
Här är det fint, fullt ös i lopp-lådan. 
Kör igång med våra ärtsoppe-dagar nu.
Vi har ärtsoppa både onsdag/torsdag & fredagar för er som inte är så nogräknade. 
Ärtsoppa med fläsk,fläskkorv samt hemgjord sötstark senap. 
Serveras givetvis med pannkakor & sylt/grädde. 
175:- per portion. 

Vad vi kanske gör mest den här helgen är att fixa lite garnityr till helgens kalixlöjrom som kommer i morgon fredag. 
Bra om ni inte hänger på låset kl 10 OM rommen skulle vara sen in..
Det finns ca 20 kg kvar att slåss om sen är det slut för den här gången. 
1/2 kg för 1200:- (ord 1850:-) 
Jag skickar med burkar så du kan frysa om rommen i mindre frp. 
Rekommenderar starkt att boka för är det slut är det slut för erbjudandet gäller endast den här helgen. 
Tillbehören som blir är så klart blinis men även en minivästerbottenostbakelse med purjolök & potatis i. 
Så toppar du bara bakelsen med löjrommen. 

Ska även nämna att jag åker till Paris på söndag och förlustar mig med bubbel och ostron. 
Detta säger jag inte bara för att suktas utan att det inte kommer något nyhetsbrev i nästa vecka. 
Tillbaka på fredag igen så du kommer inte hinna sakna mig;)
Det blir desto fler inlägg på sociala medier som Facebook & Instagram… 
Tänkte iofs börja med lite ostron på lördag för kommer ha Tzarskayaostron för 35:- st. 
Man måste ju öva upp sig inför resan? 

Den svenska hummern fortsätter hålla kanonpris, 890:- kg. 
Det är den hummer som finns i helgen för jag ser ingen anledning att ta hem någon annan då den svenska är överlägset bäst.
Havskräftorna kommer ligga runt 700:- kg, lite oklart än. 
Räkorna runt 300:- kg och dom var kanonfina förra veckan. 
Hoppas på lika fina den här veckan.
Skaldjursfrossa är det verkligen läge för så här års.
Bra priser och superfina skaldjur. 

Fick förfrågan om durockarrén så då måste vi ju ta hem det. 
Durockarré för 210:- samt racks för 265:- kg. 
Kommer från Brålanda och är verkligen så gott fläskkött. 
Personligen föredrar jag fläskkött framför nötkött.. 
Allsköns goda korvar så klart både med ramslök, lamm och högrev finns det. 
Samt Vaggeryds isterband. 
Om ett par veckor kommer vi även köra Mårten Gås som vi gjorde i fjol. 
Succé måste jag säga… 
Det blir så klart med svartsoppa/gås och skånsk  äppelkaka. 
Dvs rubbet men återkommer närmare om det. 

Helgkasse den här veckan blir Ullis skaldjursqueneller som serveras med saffranssås och duchessepotatis. 
Alternativt rödvinsbrässerad oxkind med svamp och potatispuré. 
195:- per portion. 
Många som ville ha oxkind förra veckan men backade då ni behövde laga själva. 
Tror bestämt ni börjar bli bortskämda? 

Dessert blir vit chokladmousse med vispad rödvinbärspannacotta & cocos serveras i glas för 75:- 
Kolapajer/citrontarte & chokladtryffeltårta finns också. 

Behöver göra plats i ostdisken så säljer ut Saint Agyr till 350:- kg (ord 525:-) samt Farmhouse extralagrade cheddarost för 350:- kg (ord 480:-) 
Säljer även ut våra butikskokta insjökräftor för 240:- för ett halv kilo. 
Behöver göra plats i frysen för min egna löjrom också… 😉 

Smörrebröden den här veckan blir med kallrökt lax och västerbottenostkräm. 
Sikaforsröra toppat med rom (Sikafors är en rensteksröra med pepparrot) samt dagens ost med hemkokt marmelad. 

Hälleflundra för 598:- kg (kommer hem först i morgon fredag) 
Till det står det en ostronsås och puttrar på spisen. 
Galet gott om du frågar mig, det är vitvinssås som vi mixar i färska ostron. 
Blir en magisk smak, så gott. 
 Fiskdisken kommer bli knökfull den här veckan också det kan jag lova.. 
Skulle nästan behöva bygga ut till helgerna för det känns trångt i bland. 
  
Det var väl det jag hade att komma med den här helgen? 
Löjrom, ostron och svensk hummer ska vi väl klara oss på;) 
Eller löjrom kan jag personligen hoppa över. 
Kanske något jag lär mig äta när jag blir vuxen… 
När det nu skulle vara? 

Jag har ett litet evenamngsitps också, tror jag för jag har inte sett föreställningen än 😉
Ska iväg på Dramaten och se ”Titta en älg” av Kristina Lugn. 
Denna fantastiska kvinna som än  var lite märklig bitvis.. 
Minns när hon skulle förgifta journalisterna med sin cigg;) 
Finns en genialisk skiva av henne som heter ”Jag vill aldrig mer vara ful och ensam”. 
Texterna där och samarbetet med Esbjörn Svenssons trio är gymt. 

Glöm nu inte boka din mat till helgen, framförallt löjrommen då. 
Eller allt är bra att boka som vanligt. 
Använd formuläret eller ring mig på 08-6400882 
Au revoir!
/Pernilla på Hammarströms fisk