Vad sägs om blåmusslor för 50:-?
15th januari 2025Hej på dig!
Och god fortsättning på året.
Det var ett tag sen nu men känns som jag kommer kompensera för det den här veckan…
Jösses vad mycket kul jag har att erbjuda!
Man brukar ju kalla dessa veckor i januari/februari för oxveckor.
Lite tråkig tid nu, man är lite småpank efter jul och nyår och bara längtar till våren..
Eller det gör jag i alla fall, jag är inte skapt för vinter!
Skulle kanske vara underhudsfettet som är bra då men annars är jag mer skapt för sommarklänningar sittandes på uteserveringar.
Vi kör kanonpris på färska msc-musslor den här veckan för att pigga upp.
50:-(ord 119:-) och surdegsbaguette för 20:- st (35:-)
Där är det verkligen läge att boka…
Norska fina havskräftor för 850:- kg.
Lite svensk hummer kommer det för 990:- kg.
Just nu är det lite oklart vad räkpriset blir men idag bellar räkorna 49:- hg.
Skrei-torsken har äntligen kommit.
Nu är tiden då jag käkar torsk ca 3 ggr i veckan.
Så tacksam fisk som verkligen passar att koka/steka/baka & fritera.
Prova tex att fritera skreislagen som är den tunna delen som sitter under buken.
Kanongott med curryremoulade, stompade ärtor och potatispuré.
Vi har gjort lite olika såser att servera till som klassisk vitvinssås, rödvinssås som är kanon med bacon till torskryggen.
Ett lätt röpang och du är i mål.
Även en vitvinssås smaksatt med ostron som vi mixat och massor av finskuren gräslök.
I morgon kommer det den landodlade laxen från Danmark.
Jag har ingen aning hur den är mer än att det är laxen som alla pratar om.
Ska bli kul att testa i alla fall.
650:- kg kostar den laxen.
Också god idé att boka om du vill ha..
Vi har ju av naturliga skäl legat lite efter med blodpudding & kroppkakor men nu är vi i fas..
Haft fullt sjå med sillsallad och nyårsmenyer…
Allt finns till helgenhttps://www.hammarstromsfisk.se/helgkasse/ och köttdisken kommer bullas upp ordentligt också.
Lammkorvar med parmesanost/finsk ryggbiff hängmörad med kappa, min favorit som är durockarré från Dalsland kommer också.
Lite oxrullader finns det kvar också.
Vi har kokat pulled pork som vi kör ett kanonpris på 60:- pp.
Finns Creamy Corn att servera till.
I morgon blir det första torsdagen för i år med ärtsoppa/fläsk & fläskkorv serveras med hemgjord senap. Och givetvis pannkakor och sylt/grädde.
165:- pp
Helgkasse den här veckan blir gösfilé Grenoble.
Smörstekt gösfilé med kapris, rödbetor, lök och citron.
Serveras med brynt vispat smör och potatis som du får koka själv. (alltid godast nykokt)
195:- pp
Till det tycker jag du ska dricka en chardonnay lättfotad nej lättfatad ska det ju vara St Claire med artikelnummer 2188 för 108:-
Lagom pris i dessa oxveckor också.
Vi ska koka in lax som serveras med dillmajonnäs, picklad fänkål & gurka och kokt potatis även den för 195:- pp
Förrätt blir vår klassika Bohusbakelse med kallrökt lax och stenbitsrom för 145:-
Det finns så klart skagenröra & bohusröra att köpa i lösvikt också för 59:-hg
Dessert är det lite oklart men med passionfruktsmousse på seg botten för 65:-
Något med salt kola/ dolche leche på något sätt.
Hoppas det blir gott men det ska det väl bli..
Ska snart fördjupa mig i desserterna.
Smörrebröd den här veckan blir med skagenröra smaksatt med pepparrot
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök
Dagens ost med marmelad på frukt och nötbröd.
3 st för 165:-
På tal om ost så säljer jag ut Sivan´s julostar/stiltonost till halva priset.
Även halva priset på julgodiset…
Det var väl det jag hade att komma med?
Nu ska jag smita ner till Blekingagatan där Mats dessvärre ska lägga ner sin butik ”Maskinbörsen” som från början var en restauranggrossit med porslin/glas och maskiner.
När de flyttade till Söder från Slaktis för 10 år sen blev butiken tillgäng för privatpersoner också.
Nu ska de dessvärre stänga butiken och han vill ha hjälp att bli av med prylarna.
Tror han kör 50% på allt så läge att fynda.
Hans lokal blir också ledig om du ev är i behov av det?
Hör av dig så får du hans nummer eller gå förbi och kolla.
Blekingegatan 42 nära Pelikan.
Det var det jag hade att komma med.
Ring gärna och boka om du vet med dig att du vill ha något.
08-6400882 eller svara på mailet.
Fast helst via formuläret, smidigaste för både dig och mig:)
Håll gärna koll på facebook och instagram för där brukar det dyka upp lite sista minuten-tips.
Kan inte maila er hur ofta som helst, långrandig nog som det är.
Vad som är bra att veta är att man inte kan boka via sociala medier..
Eller du kan försöka men det ser jag aldrig;)
Ha nu en trevlig helg, det ska jag ha.
Kram Pernilla på Hammarströms