Kanske inte Södermalmstidningens fel men…. Bra för dig som inte hann förra veckan;)
22nd januari 2025Hej gott folk!
Allt bra i grå-vädret?
Jag går fortfarande och naivt längtar efter vår men det är ju ingen som lyssnar…
Inser att det endast är januari så jag får väl hejda mig lite.
Händer inte så mycket just nu så roar mig med att ha middagar hemma.
Inte fy skam det heller, det tycker i alla fall inte mina vänner;)
Det blir skreirygg i helgen för priset har gått ner lite.
740:- för ryggen och 498:- för filén.
Jag kommer servera med med gräddkokta musslor, bacon och rotselleripuré.
Södermalmstidningen har tagit mig lite på utmattning för tänkte köra erbjudandet på 50:- för 1 nät blåmusslor endast förra veckan då vi hade annons i just Södermalmstidningen.
Men det blir rörigt när utdelningen sträcker sig mellan torsdag till tisdag;)
Jag är ju inte den som är den utan kör vidare på blåmusslor för 50:- bagis.
Om du inte fick nog förra veckan så kör på.
Det som är bra med blåmusslor är ju att det är något av det bästa du kan käka.
Rik på protein, finns hur mycket som helst i Sverige samt billigt.
Bara bra saker om du frågar mig.
Men boka för kommer inte fylla kylen med 2500000 blåmusslor som förra veckan..
Bortsett från skreitorsken finns det superfin sejrygg utan skinn för 250:- spänn.
Kanongott att dubbelpanera, fritera och servera med curryremoulade, stompade ärtor och potatispuré.
Friterad mat kan inte gå fel så är det bara…
Jag har så klart massor av andra fiskar också.
Det märks att odlingarna av diverse fiskar kommit igång på allvar.
Bra men samtidigt så sorgligt att utvecklingen gått åt det hållet..
Minns när man var liten och håvade in abborren i insjöarna i Dalsland.
Eller all siklöja som man åt smörstekt.
Jag har inte sett siklöja på många år..
Både Holland och Danmark är riktigt på hugget (!) när det gäller dessa odlingar så denna helg kommar jag ha odlad abborre (498:-) stora fina filéer samt odlad gös för 450:-.
Smörstek och servera med Tomas Sandefjordssås med gräslök, smör och rom.
Såsen får inte kokas utan värmas försiktigt.
Helgkasse den här veckan blir en skaldjursfärserad piggvarsfilé serveras med Sandefjordssås och rotfrukter för 195:-.
Vi kommer också koka en krämig fiskgryta med grädde, citroncest & dill som vi serverar med baguetter.
Måste kanske ha en förrätt också så det blir en jordärtskocksmousse på kavring toppat med forellrom och picklad rödlök 110:- st.
Dessert är lite oklart ännu men du får se vad vi har på disken när du kommer.
Förra helgen blev det 4 olika sorter men inget var spikat när jag skrev brevet.
Finns risk för samma sak i helgen..
Smörrebröd den här helgen blir med matjesill som vi ”bundit ihop” med massor av brynt smör, kokt hackat ägg och rödlök.
Allt blir som en härlig röra (favorit hos mig men dessvärre måste jag ladda upp med novalucol vilket förtar det hela… Halsbrännan från helvetet)
Sen blir det oxbringa med pepparrot och majonnäs.
Brie de Meaux på hembakat frukt & nötbröd med päron & valnötter
3 st för 165:-
Brieosten är perfekt mogen i helgen så kör osten lite billigare 425:-(ord 525:-)
Har en del stiltonkrus från jul som mest är i vägen så säljer ut dem för 150:- (225 grams burkar).
Det kommer kanonfina norska havskräftor av större modell den här veckan. 5-8 på ett kilo för 990:-
Samma pris för den svenska hummern.
När det gäller både hummer och havskräftor är det kalasbra om du bokar så jag har ett hum om hur mycket jag ska ta hem…
Och det gäller så klart även blåmusslorna…
Har även hjärtmusslor för 298:- kg denna vecka.
Låt musslorna ligga i kallt salt vatten (salt-satan-vatten) en halvtimme innan du fräser musslorna för då ”spottar” de ur sig allt grus.
Fräs i rikligt med olivolja, chili, vitlök & schalottenlök musslorna.
På med en skvätt vin samt lite av pastavattnet som du kokar samtidigt.
Upp på tallrik och riv massor av god parmesanost över samt hackad bladpersilja. Hepp! Du kan ju även blanda musselsorterna nu när det är så bra pris på blåmusslorna?
Förutom kåldolmar i helgen är blodpuddingen i ugnen, kroppkakorna ska snart rullas men vi har även dragit igång ärtsoppetorsdagarna.
Finns redan i dag men resonerar att det är bättre att vara en dag tidig än en dag sen…
Älskar husmanskost, du får haka på för på tisdag vankas det raggmunk och fläsk till lunch.
Du har väl inte missat våra luncher btw? Klicka på länken och se vad som bjuds…
Varje dag har vi ca 250 lunch som vi serverar i butiken.
Eller serverar, du får hämta upp och käka annorstädes för svårt att få in bord i lilla lådan..
Dels kommer folk ner och köper lådorna men stor del är företag som vi skickar iväg varma luncher till.
Vi jobbar med en budfirma som levererar.
Är det något du och din firma är intresserad av så hojta bara så lägger jag upp er som faktureringskunder.
Nä det får vara bra för nu, verkar som om jag måste jag fram mer skreitorsk för Annie muttrade om att jag beställt för lite så snälla boka så du får din torsk..
08-6400882 ringer du om jag ska lägga undan något.
Trevlig helg
/Pernilla på Hammarströms