Hej gott folk!

12th mars 2025

Hej på er!

Jag ska försöka hålla mig till ett mail den här veckan, jag lovar!
Rörde ju till det något helt ofantligt förra veckan och gjorde dessutom både ett Facebook & Instagraminlägg med fel datum om det Öppna Bordet. 
I och med det finns det faktiskt 2 platser kvar till den 19 mars.. 
Hör av dig om ni vill komma… 

Ska försöka hålla mig till rätt ämne men det är ju inte helt lätt. 
Den här veckan kör vi ett halv kilo färska smögenräkor för 150:- pix. 
Vi kommer baka massor av bröd och slå mer aioli så det finns men det är alltid bra att boka tillbehören när du ändå är på G. 
Havskräftor från Smögen för 598:- kg. 
Det är väl ungefär det jag vet just nu i skaldjursväg men som vanligt är det bara att ringa ner för mer exakta priser i morgon. 

Får hem mer hel sjötunga till bra pris den här veckan, 750:- kg. 
Hojta om du vill att vi ska filea fisken åt dig. 
Hel gös från Mälaren för 198:- kg. 
Det kommer även odlad abborre & gös för 498:-kg och då är det filéer. 
Tomas har kokat en ny batch med Sandefjordssås som är perfekt till den smörstekta fisken. 
Nästa vecka hoppas jag på den vita sparrisen. 
Världens bästa vårtecken och världens bästa primör. 
Älskar vit sparris, vet inte om det är sparrisen i sig eller att det krävs något vitt och krispigt i glaset… 
Vi kommer så klart slå hollandaise att servera till men tror  sandefjordssåsen gör sig fin fint även där.
Men det är först nästa vecka så jag återkommer om det. 

På tal om primörer blir helgkassen den här veckan en smörstekt marulk som serveras med citronsmör, grön sparris, sockerärtor,rädisor och späda morötter. 
Nu är det kanske bara våren som saknas för det är alldeles för kallt för mig just nu.. 
Jag hoppas vi ska få till en vårbuffé den här veckan också. 
Vårsugen? Nä inte jag inte..;)
Finns lite menyer på hemsidan, fortfarande en vinterbuffé och en nyskriven Studentbuffé. 
Man behöver ju inte vara student för att beställa studentbuffén… 
En vän till mig fyller 50 i helgen och beställt just den menyn. 
Han är smålänning och även att det inte är ”Fössta Tossdagen i Mass” så ska han få små portionsprincesstårtor till sitt kalas. 
Vi kommer göra en laddning som vi servera här också. 
Står peacannötpajer i ugnen just nu som doftar ljuvligt.. 
Pajerna är bakade så det är lagom med en paj för 2 personer. 
Eller man kan nog trycka en själv också om det kniper.

Så där ja nu gick jag händelserna i förväg för jag har ju inte pratat klart om helgkassarna… 
Förutom marulken blir det en lax & saffransfärserad sjötunga med duchessepotatis, vitvinssås samt brunoisegrönsaker. 
195:- pp. 
Vi kommer koka in lax och göra pressgurka & dillmajonnäs också. 
Som sagt, det är bara våren som saknas… 
Ja jag vet att det bara är mars fortfarande men jag är så vinter-klar.. 
Lite godsaker till förrätt är det också på G. 
Ullis ska göra en koreansk biffsallad med kimchi för 69:- hg. 
Det står också tonfisk som kokas på spisen som ska bli vår populära tonfiskröra med chili och vitlök. 
Så gott på nybakad baguette med en klick aioli till fördrinken.. 

Smörrebröden den här veckan blir en en röra på rökt röding med äpple, Ullis lantpaté med pistagenötter & aprikoser. 
Och dagens bästa ostar som vanligt. 
3 st för 165:- 

Vi kommer göra ny alldning av både blodpudding & kroppkakor till helgen. 
Mer go´korvar som lammkorv samt högrevskorv med jalapeno kommer. 

Jag har en hel del Caprinelle hemma, den goda baskiska getosten som jag sänker priset på till 350:- ( ord 550:-) 

Som vanligt kommer det komma en drös mer goda saker innan helgen är här men detta är vad jag hade att komma med nu.
 
Ett annat tips från coachen är att hålla dig härifrån på måndag runt 15 för då ska det spelas in en film för någon amerikansk youtubekanal som ska äta surströmming utanför butiken… 
Jag tyckte dom skulle äta något gott men det var de inte sugna på.. 
Tokfransar som säkert kommer ändra sig för de burkar jag har kvar är dels fjolårets och förrfjol.. 
Klotrunda och nästan lättar från hyllan.. 
Kommer väl få Stockholms stad efter mig för uppvigling. 

Boka nu gärna din helgmat eller om du vill knipa de sista platserna på det Öppna Bordet på onsdag nästa vecka. 
Trevlig helg 
/Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882