Kanske dags att börja förbereda påsken?

9th april 2025

Hej gott folk!
Här är det fullt sjå inför påsken. 
Det gravas laxar/strömming och läggs in sill för glatta livet. 
Kanske dags att börja så smått för dig också om du ska fixa lite själv inför påsk.  
Vänta inte för länge för vet av erfarenhet att många väntar in i det sista med att lägga in sillen. 
Glöm inte att grava & lägga in sill är gamla konserveringsmetoder så länge hygienen är god håller det länge. 
Vi kan erbjuda landodlad dansk lax som är toppenfin och är grönlistad på alla håll och kanter. 
Lät som fisken var grön i kanten men så är det så klart inte. 
550:- kg kostar laxen, stora fina urvattnade islandssillfiléer för 160:- kg. 
Färsk strömming har jag i dag men det är ju omöjligt att sia om hur det blir nästa vecka. 
Tips är att handla i god tid. 
Nästa vecka blir det inget nyhetsbrev, jag kommer nog inte ha så mycket mer att komma med än det jag har nu. 
Total fokus på påsken blir det då så inga helgkassar. 
Boka gärna din mat i god tid på Påskformuläret, du kan ju alltid gå in och ändra om du känner att du behöver det. 
Vi har öppet som vanligt på skärtorsdag  dvs 10-18 men stängt Långfredagen och Annandag påsk. 
Påskafton öppet mellan 10-15 som vanligt. 

Påskpåsen verkar bli lite av en hit även detta år. 
Vad påsen exakt innehåller ser du om du klickar på fliken. 
Där är det tänkt att maten ska räcka för 2 personer i 2 dagar alternativt göra om det till en buffé för 4 personer. 
Jag skulle säga att påsen innehåller det man vill ha på bordet men många har beställt till om man tycker det saknas något. 

Nog om påsken… 
Den tyska vita sparrisen har gått ner till 570:- den här veckan från 750:- 
Hollandaise finns så klart men även en ramslökshollandaise. 
Vi gjorde lite extra för i en av helgkassarna den här veckan är det skreirygg med just ramslökshollandaise, färsk potatis och betor. 

Sen blir det oxfilémedaljonger med råstekt potatis, baconlindade haricotsverte, bakad tomat samt vitlökssmör 
195:- kostar varmrätterna. 

Jag fick lite mycket havskräftor kvar från förra veckan som jag frös in. 
5 hg, ca 4 kräftor för 250:- säljer jag ut men finns inte så många paket kvar efter ett facebook inlägg så det bör du lägga undan snarast. 
Vet inga priser ännu på vad de färska skaldjuren blir till helgen men hoppas på bra priser i alla fall. 

Äntligen är blodpuddingen i ugnen, vi har ju inte haft det på ett par veckor pga blodbrist. (låter riktigt äckligt när man säger det men det har varit precis så…) 
Smörrebröd den här veckan blir med rostbiff & pepparrot, varmrökt lax med västerbottenostkräm samt dagens bästa ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 165:- pix

Dessert blir en vispad chokladpannacotta med färskost i glas. 
Det kommer säkerligen något mer som vanligt men vi får se lite vad det blir… 
Överraskning som vanligt;) 

Ska även nämna att Sivan´s påskostar har kommit hem, både gräddosten men fint lagrad cheddarost & kumminosten är här. 

Det får kanske vara så för nu, vi ska förbereda för ett stort gig i morgon med över 400 smörrebröd så ska börja bre mackor nu… 

Med det önskar jag dig en glad påsk så ses vi på blåkulla!
/Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 om du tycker något är oklart eller rörigt på formuläret när du bokar. 
Ett tips är att skriva i övrigt-fältet hur många ni är så ser jag om du beställt på tok för mycket…