Helgens tips som är tonfisk, snökrabba & lammstekar!
16th mars 2017Hej på dig!
Hoppas allt är fint? Själv är jag lite småtrött efter gårdagens ”Öppna bord”. Insåg att det inte bara är gästerna som saknat det utan även jag och Ullis.
Gjorde många roliga saker om jag får säga det själv. Ska lägga upp lite bilder här på hemsidan tänkte jag.
Men det som bjöds på var bla havskräfta med blodpudding, Ankleversemla med fikon, pulled tri tip med popcorn, skreitunga med chips, kroppkakor med citronverbena fyllda med vitchoklad & färska hallon och brynt smör.
Tallrikarna var länsade så det är ett gott betyg.
Håll koll på breven för ska vi snart ha ett bord till.
Den här veckans finns det en drös med varor, som vanligt.
Kommer ha snökrabba som är som kungskrabba men mindre som kommer ligga i 8 hg´s förpackningar för 275:- ( kilopriset ligger annars på 585:-)
Svårt med havskräftor till helgen. Norska räkor kommer jag ha för 32:- hg. Irländska humrar för 798:- kg och canadahumrar för 310:- stycket.
Ullis ska koka skaldjurssoppa till helgen i sedvanlig ordning.
Kommer ha tonfisk till bra pris i helgen 370:- (470:-) och till det ska vi göra en BBQmajonnäs att servera till. Grilla fisken men för guds skull inte för länge, blir lätt torrt och trist då.
Till det kan du pröva en Bourgogne Chardonnay med artikelnummer 71159 för 109:- pengar.
Skreiryggen fortsätter hålla bra pris, 320:- kg och i morgon fredag kommer det även in tunga & kinder för 250:- kg. Vi portermarinerade tungorna i går och dubbelpanerade i panko, serverade med curryremoulade samt pommes och den sedvanliga ärtpurén. Mycket gott! Precis som hemma i Storbritannien.
Annars har jag i köttkylen den här helgen följande:
Lammstekar från 598:- kg och de är från Vällnäsgård. Bryn på köttet, in i ugnen tills du uppnår en temperatur på 58 grader och låt vila i 20 minuter. Servera med en shiraz till såsom Allesverloren med artikelnummer 29002 för 109:-. Tror även den finns som halvflaska som jag kan tycka är lite bra.
Kommer även få in rosékalvschnitzeln som vi hade i förra veckan. Galet god om du frågar mig. Nästan så jag skämdes bara när jag stekte köttet.. Det går åt en hel del smör… #beach2020…
Mer Brosarpskyckling för 198:- kg med skinn. Kanonpris på ekologisk kyckligfilé.
Calle håller på och gör kroppkakor, blodpuddingen går i ugnen.
Ja så köttkylen blir nog full den här helgen också!
Det ska göras en hel del såserna till helgen. Parmesan/ostron & musselsås att servera varm till skreien. Hollandaise/bearnaise.
Vitvinsås/rödvinsås med anklever sedan finns det som vanligt en uppsjö med aiolisorter.
Connie ska göra en dessert på vitchoklad med Madeleinekakor på något sätt. Sedan blir det som vanligt kolapajer/citrontarter/chokladtryffeltårtor och godbitar.
I ostkylen finns det massor av goda ostar.
Nat ska baka massor av frukt & nötbröd, något som tyvärr tog slut i helgen men nu ska vi ladda hårt.
Nä vet du vad, nu får det räcka.
Som vanligt är jag glad om du ringer ner och lägger undan om du vill ha något. Lite för att jag ska få ett hum om hur mycket jag ska ta hem.
Ring på 08-6400882
Trevlig helg säger Pernilla