Sportlov, Bowie och kroppkakor

15th februari 2018

Hej på dig!

Tycker du det var en spretig överskrift så har du helt rätt men det blir ett spretigt nyhetsbrev. 
Som om det inte alltid är det men men… 

Ska börja med att säga att det som bekant snart drar ihop sig till sportlov. 
Ullis ska som vanligt åka till alperna för skidåkning och som vanligt är dom nästan fler än svenska skidlandslaget som drar.
Hon har väldigt smarta vänner som köper sig fria från matbestyren. Tanken är nog att dom ska dela på det men Ullis brukar styra upp, hennes bästa gren faktiskt. 
Men i och med det tänkte vi erbjuda er sportlovsmat eller som Stefan uttryckte det ”Austronautmat”.
Hon ska göra en Bouef Bourgignon, kycklingcurrygryta, vegetarisk gryta med linser/svamp & grädde samt fiskgryta med aioli.
Att göra 20 portioner eller 120 är sak samma så du får också vara med på ett hörn om du vill.
Du beställer hur många portioner du vill ha, vi vakumförpackar och maten håller sig hela veckan. 89:- per portion och du måste boka innan tisdag och finns för upphämtning från och med fredag i nästa vecka.
Kolhydraterna får du ordna på plats för det ingår inte.

Men vi måste ju äta lite till helgen också.
Connie ska göra sina smörrebröd till helgen.
Rostbiff med curryremoulade, kallrökt lax & pepparrot samt en nubbesallad med ägg. 3 för 110:- alt 39:- st.
Där tar vi en pilsner till, 1566 Urquell kanske?

Skreien fortsätter komma, stackars Nisse hon sliter på lagret. Många styckningsdetaljer som ska styckas ut.
Vi har hel skrei, ryggbit, slaget, filén, kinder & tungor.
Med risk för skörbjugg för min del blir det middagen till helgen, igen..
Det ska kokas en saffranssås att servera till.
Där ska vi ta ett lite fatat vin, en vit bourgogne som kanske Cuvée Prestige för 118:-pix
Själv ska jag nog ha pepparrot och brynt smör, ett av få sätt jag inte gjort än. 
 
Skaldjursfönstret kommer fyllas på, framförallt i morgon.
Ni gjorde verkligen tabberas här i går.
Havskräftor kommer det för 369:- (489:-)
Hummer från Canada 269:- st och från Irland 899:- kg.
Räkorna var dyra så tar nog inte hem så mycket, vill du ha så ring. 48:- hg.
Däremot har jag bra pris på Marineostron, mindre variant för 15:- st.

Skaldjursoppan står på spisen och det rostas just nu kummin till baguetter. Doftar helt ljuvligt i butiken! 

Calle har gjort kroppkakor, hur mycket som helst faktiskt så det vore väl själva om det inte skulle räcka över helgen.. Men det är också bra att boka, man vet aldrig.

Det kommer även skarebiff med kappa, entrecoté samt kanonfin oxfilé.
Allt för 598:- kg. 

Ullis ska göra en asiatisk liten råbiff som vi hade för någon vecka sen som blev superpopulär.
95:- stycket och det finns Sean Connerydressing, kimchi samt asiatisk picklad gurka att servera till.  
Drick en Singha, ljus lager med artikelnummer 1428 till. 
Ett kanon tillbehör även till det ugnsbakade skreislaget. 
Alltså kimchin och den picklade gurkan….

Har bra pris på Sivans prästost för 225:- kg (ord 310:-)
Det finns så klart en drös med andra ostar/marmelader & hembakat frukt & nötbröd att servera till. 

I dessertväg kommer det bli en pannacotta smaksatt med citrongräs, limeblad samt rostad cocos. 

Säger som jag brukar, vi blir nog mätta den här helgen också. 
Ha lite koll på Facebook för i förra veckan blev ju räkpriset betydligt bättre på fredagförmiddag. Man vet aldrig vad som händer… 

Nu har jag väl skrivit om allt som stod i överskriften för utom det om Bowie, för övrigt en av mina husgudar. 
Jösses vad jag grät när han gick bort. 
På tisdag är det ett gig där svenska artister tolkar honom. 
Bland annat Magnus Carlsson som jag såg på Berwaldhallen och det var fantastiskt så förväntningarna är höga. 
Hur som helst har jag en bekant som jobbar med arrangemanget och vi samarbetar lite  så jag har fått en länk som du kan klicka på och köpa biljetter för 100:-pix. 
Köp hur många du vill, skicka vidare till vänner och bekanta men lägg INTE ut länken på sociala medier. 
Då kommer jag och tar dig i örat!

https://www.axs.com/se/events/342784/sverige-tolkar-david-bowie-tickets/promos/145599?skin=stockholmlive

Sassa i InBloom tvärsöver gatan håller just nu på att förvandlar hennes blomsterbutik från ett rosinferno till våriga buketter i gult & rosa. 
Hon är helt otrolig, haft butiken i en vecka och hon har ändrat allt redan 3 ggr. 
Här ser det ut som det gjorde redan 1921… 

Nä du, nu räcker det allt… 
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms fisk.