Halloj!
19th april 2018Hej go vänner!
Hur har du det i vårvärmen?
Sägs att det ska bli 27 grader i morgon men det känns kanske en smula optimistiskt?
Det är väl då man ska göra sin uteserveringspremiär men själv går jag in på Berwaldhallen och en konsert som kallas ”Chelsea Hotel”.
Kan vara hur som helst, dock höga förväntningar för de flesta i min skivsamling hade anknytning till det hotellet..
Nä min skivsamling innehåller väldigt få kvinnor som spelar harpa och yogar… Dessvärre kom det väldigt bra musik ur dom där skitsubstanserna som användes på det hotellet..
Om man inte går på uteservering kanske det är läge att ha grillpremiär?
Vi tänkte i alla fall ha det som tema den här helgen.
Stefan håller just nu på och gör ett paket med torskrygg/lax samt vit & grönsparris samt färsk potatis och ett ramslöksmör.
Lägg paket på grillen och efter ca 10-15 minuter är middagen klar.
Korka upp en flaska Chardonnay som Cono Sur med artikelnummer 6522 för 99:- pix.
Vill du ha lite grillalternativ så har vi marinerad seabream för 125:- st.
Storleken är helt hopplös om jag ska vara ärlig.. 1 är lite för stor för en person och för liten för 2.. Fast då behöver man ju inte så mycket grönsaker och det är ju alltid positivt i min värld;).
Grilla även ostron! Kanongott, lägg på grillen tills ostronet ”poppar” och då är det klart. Kul att servera till den grillade fisken.
Har bra pris på färsk hälleflundra, 398:- kg.
Gör sig också bra på grillen.
Ska fylla upp köttdisken rejält inför helgen, Rocklundakarré för 199:- kg.
Ibericoytterfilé för 398:- ,svensk entrecoté för 598:- samt flankstek för 498:-.
Hoppas det kommer finnas ramslöksmör att sälja också, gör sig fint till köttet också skulle jag säga.
Jag har även gädda för 98:- kg för er som inte är rädd för ben.. Vi skulle servera gäddfilé på ”Öppna bordet” en gång. Jag höll på att bli galen innan jag fick bort benen..
Bra säljare jag är just nu känner jag;)
Calle har dock gjort Havets Wallenbergare på bland annat gädda. Mycket bättre än den hela.. 79:- portionen kostar wallenbergaren.
Det finns även abborre för 175:- hel samt 540:- för filé. Godaste fisken att steka i massor av smör. Visst det finns lite ben men dom går ju i alla fall att få bort lätt.. Mycket godare än gädda…;)
Havskräftor kommer det i morgonbitti för 398:- kg (beställ om du vill ha).
De färska räkorna kommer kosta 39:- hg.
Kungskrabban kostar 585:- kg, hummern från Canada kostar 289:- st.
Vi har även kokat en krämig havskräftsoppa som bara är att värma på.
Till det tycker jag du ska ta en Alvarinho Contacto med artikelnummer 6707 för 119:- kr.
Servera med vår hembakta surdegsbaguette
Den tyska vita sparrisen har gått ner till 398:- kg den här veckan.
Ullis ska slå mer hollandaise till helgen.
Kanske dricka en King´s Bay Sauvignon blanc med artikelnummer 73738 för 109:- kr.
Connie ska självklart göra smörrebröd, denna vecka blir det med inlagd sill med curryremoulade och rostad lök, pannbiff med rödlök samt en med kallrökt lax och pepparrot.
3 st för 110:- eller 39:- stycket.
Hon ska även göra en klassisk Tiramisu till helgen.
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor samt godbitar finns det också..
Nä vet du, nu får det allt räcka.
Jag säger som jag brukar ”vi kommer nog bli mätta i helgen också…”:
Ha koll på Facebook och instagram om jag hittar några sista minuten tips!
Inte alls omöjligt men då gäller det att vara snabb i vanlig ordning..
Trevlig helg och njut nu av vår värmen!
Jag har bytt ut mina Dr Martens mot Converse idag och det är ett riktigt vårtecken;)
Kram på er säger Pernilla på Hammarströms som nås på
08-6400882 eller om du svarar på mailet.
Sassa på InBloom kom just in med en helt fantastisk bukett med anemoner, fresia och såg ut som äppelblomskvistar..
Jösses, börjar ju bli lite haj på blommor också.
Ring henne om du vill ha en härlig vårbukett, ring på 0707702271
Vår lilla låda har aldrig varit så fin som den blev när hon flyttade hit.
Kolla in hennes InBloom på Facebook också.
Ett annat tips är att hon på måndagarna åker runt och fixar till blomsterarrangemang på kontor & restauranger i stan.
Vill du piffa till det på jobbet så ring henne!