Black Marlin, röding och marulk till helgen..
17th oktober 2019Hej du!
Allt bra?
Ett litet under att du inte avregistrerar dig från nyhetsbrevet, tycker mest jag tjatar samma saker om och om igen…
Men det är ju så på hösten, skaldjuren är och förblir det man ska äta så här års.
Fast skulle nästa kunna göra copy/paste på förra veckans priser, känns mest som jag upprepar mig.
Den svenska hummern håller sitt braiga pris på 990:-, havskräftorna kommer kosta 590:- och räkorna 420:- kg.
Krabban denna vecka var ganska liten men superfin.
Canadahummer för 320:-, blåmusslor och 85:- och hjärtmusslor för 189:-.
Och som jag alltid tjatar om, boka dina skaldjur…
Annars blir det superfin stor rödingfilé från Island för 220:- kg hel samt 398:- för filén.
Godast är att grilla men känns kanske hårt att dra i gång grillen när det regnar från sidan och håller sina stadiga 6 grader?
Stek på skinnsidan och servera med Tovez Chimichurri som är en röra på persilja,chili,vitlök, rödvinsvinäger och limesaft.
Rosta potatis och lite grönsaker och servera med rikligt av chimichurri.
Drick en torr Riesling från Piemonte med namnet Marin Bianco för 139:- flaskan och har artikelnumret 2287.
Kommer även en Black Marlin som är en vit svärdfisk, ätes gärna rå men annars kan du halstra den men då ska du precis passera pannan dvs inte köra fisken alls länge.
Se då till att fisken inte heller är kylskåpskall.
Servera vår mangosalsa och chiliaioli till.
Du kan ju servera samma Riesling eller testa en fransos som Chateau Jolys med artikelnummer 5526 för 109:- pix.
Det finns även marulksfilé för 469:-.
Kanske göra som jag gjorde i helgen på helleflundran.
Skomakarlåda dvs potatispuré, rödvinssås, purjolök och bacon.
Fast du tar då marulk i stället.
Calle har gjort mer blodpudding, Tove har bundit upp kalvstekar som hon marinerat i vitlök och rosmarin.
Det blir en potatisgratäng att servera till det.
Rödvinssås till både kalven & marulken finns så klart.
Det finns också blåmusselssås, vitvinssås om du söker fler alternativ. *förutom uppsjön av aiolisorter.
Det finns även saffransaioli, kan vara något av det godaste till nyrökta räkor!
Kommer svensk entrecoté i morgon också.
598:- kg.
Smörrebröd ska det också bli, helgens sorter är Kalvstek med pestokräm, stekt inlagd strömming med västerbottenostkräm och en sort med ost & chark, lite oklart i skrivandets stund;)
Jonas har chockat oss med att fixa desserten i helgen.
I flera års tid har han pratat om ”Fru van den Bos” som ska vara den godaste desserten som finns.
Jag skulle kalla det för en äppelcheesecake men visst var den grym!
Det finns också chokladtryffeltårtor, kolapajer, citrontarter, godbitar. Ostdisken är fullproppad för dig som inte är lagd åt det söta hållet;)
Nä du, blir inte roligare än så här..
Jag är ledsen…
Ska skicka med en länk på julborden, någon rackarns hemsk människa påminde mig igår om att det bara är 7 tisdagar kvar till jul…
Eller nåt sånt men det är i min värld alldeles för snart men era julbeställningar kommer ju så det är ju ett tecken på att det snart är dags…
Ring mig på 08-6400882 om jag ska lägga undan något åt dig…
Kram Pernilla