Helgtips med massor av husmanskost och kanonfina räkor till bra pris
30th januari 2020Hej!
Allt väl?
Trodde kanske det skulle räcka med alla räklådor jag tog hem i förra veckan men tji fick jag. Igen…
Ska göra ett nytt försök denna vecka men dom här räkpaketen har kanske blivit betydligt mer poppis än jag kunde ana.
Dagens största i-landsproblem men är ju lite angelägen att det ska räcka till er alla.
Kittet innehåller 8 hg färska smögenräkor, valfri sås, surdegsbaguette, citron,dill,kokt ägg för 310:- lagom för 2 personer.
Till det har Johan Lidbys vinhandel just fått ut en nyhet på bolaget som kanske kan vara kul att testa?
Rabl Riesling Vinum Optimum med artikelnummer 95321 för 159:- .
I övrigt har jag nykokt canadahummer för 320:- st, havskräftor från Smögen för 680:- kg och det ska vara blandad storlek, räkorna kostar 35:- hg samt det finns ostron för 19:- st och kungskrabba för 810:- kg.
Har även en del svensk hummer av den större modellen som vi frös in häromdagen och tar då 890:- kg.
Helgens matkasse blir en chorizobakad skreirygg med greenpepperaioli, bakad bön & tomatsallad och rostad potatis.
Allt utom aiolin värms i ugnen på 175 grader tills du uppnått 48 grader i innertemperatur på fisken.
Tycker du kan servera samma vin till torsken som till räkorna.
2 portioner för 250:- pix.
Fortsätter med blåmusslor för 65:- nätet och ett nät innehåller 1,2 kg.
Det finns en trevlig baconaioli att servera till.
Och så klart surdegsbaguetter.
Eller det vita brödet med olivolja & flingsalt.
Tove ska göra Lobsterbuns med tryffelmajonnäs i brioche med picklad rödlök.
145:- st och det är verkligen läge att boka.
Brukar rassla till hårt…
Hon har också gjort smörrebröd i sedvanlig ordning.
Helgens smaker är currysill med kapris, oxbringa med pepparrot samt en vitmögelost på frukt & nötbröd.
3 st för 130:-.
Köket har jobbat på husmanskosttemat denna vecka.
Magnus har gjort kroppkakor till helgen.
Finns även blodpudding, inkokt lax med dillmajonnäs & pressgurka samt nyrökt najadlax.
Najadlax är lax som först är gravas innan den varmröks.
Rimmad lax och örtstuvad potatis finns det också.
Köttbullar med potatispuré & gräddsås.
Nystekt strömming fylld med dill & persilja.
Fått hem superfin fransk hel majskyckling för 129:- kg.
Säga vad man vill men hel kyckling i ugn, det är en klar favorit hos mig.
Baka pippin i 175 grader i ugnen i ca 1 timme eller tills du nått en innertemp på ca 75 grader.
Fyll kycklingen med färsk rosmarin, citroner riv gärna skalet över och dela citronen och baka med.
Och vitlök, alltid vitlök!
Vitlök och smör är ett måste.
Ta buljongen som blir från kycklingen och koka ihop med grädde så är såsen klar.
Fiskdisken kommer vara uppbullad hårt.
Får hem skreikinder i morgon också, supergott att mjöla och steka.
290:- kostar kinderna samt ryggen kostar 690:-denna vecka.
Lite Lake och makrill kommer också.
Ganska svårt med både gös & abborre dock i helgen..
I dessertkylen blir det i helgen en chokladmousse med saltrostade nötter och kola.
Någon form av färskostdessert med plommonkompott.
Chokladtryffeltårta, kolapajer, citrontarter, rawbollar och godbitar precis som vanligt.
Och är du mer en ostperson finns det ju en drös goda ostar, det kommer i morgon en gräddost från Sivan´s som ska bli skoj att testa.
Stefan har hjälpt mig städa lite på hemsidan och framförallt på cateringsidan så det är lättare att boka din mat därigenom.
En annan bra grej är att hålla lite koll på sociala medier där det kan ramla in lite extra tips, man vet aldrig..
Ja det var väl det har inget mer att komma med förutom att det är bra om du ringer och bokar din mat till helgen…
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882