Då var det helg igen!
5th maj 2021Hej!
Allt väl?
Fått första ”silen” än?
Hade en härlig äldre korrekt herre häromdagen som uttryckte sig så, tyckte jag var roligt.
I synnerhet när såna kommentarer kommer från helt otippat håll.
Här är det som vanligt, ingen av oss som fått första silen än men vi är ju så unga och vitala så.
Men gud ska veta att jag är angelägen, kan fortfarande inte förstå att jag har klarat mig under hela tiden..
Fast är man super-kvinna så är man:)
Förra veckan hade vi vårfeeling, den är dessvärre som bortblåst nu men vi fick ur oss lite menyer i alla fall.
Mat som kan ätas ute i låda som en liten buffé i låd-form, en studentbuffé som man också kan få i ”låda”.
Måste fortsätta idka försiktighet så vi inte faller på målsnöret.
Kommer en del förfrågningar på ”ute-mat” och vi löser det mesta, låt oss bara ha en dialog.
Sen är det ju galet svårt att planera något just nu så vi är extra flexibla med ökat resp minskat antal.
Helgkassarna denna vecka kommer innehålla en ankleverterrin till förrätt med en hemkokt rödlöksmarmelad samt frukt & nötbröd som du med fördel rostar lite innan.
Och låt även anklevern ligga framme lite så den inte är kylskåpskall.
145:- pp
Till varmrätt denna vecka blir det en frikassé på helleflundra med citron, ramslök, färsk potatis samt bakad rotselleri 165:- pp.
Köttalternativet blir en långbakad fläsksida med buns, rostad sötpotatis, picklad chili & rödlök samt chiliaioli 165:- pp
Och desserten blir en ”blondie” dvs en kaka med vit choklad & citron samt toppat med aprikoser & rabarber för 85:- pp.
Kanske blir något gött i glas också men det vet vi inte än…
Blir som en liten överraskning när du kommer;)
Smörrebröden den här veckan innehåller en hemgjord leverpastej med champinjoner, ägg räkor & majonnäs samt dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd
3 st för 140:- bagis.
I morgon kommer det en ny laddning av sterlinghellelfundran.
Kul att ni som testade förra veckan var så nöjda!
Kan inte annat än hålla med..
Jonas håller på att gör en salsa verde med kapris som du kan hälla på fisken när du bakar den i ugnen eller bara serverar kall vid sidan av.
Baka inte fisken för hårt utan se till att hålla en innertemperatur på 45 grader.
440:- kg kostar fisken som då är med ben och 550:- i filéform.
Har fått och kommer få en av mina favvofiskar som dessvärre inte är någon storsäljare här på östkusten..
Pinfärsk makrill är svårslaget i min värld.
Min morfar var alltid ute och fiskade det och då åt vi det med stuvad spenat.
Kanske gräddkoka grönkål i stället till?
Vi serverade makrill på ”öppna bordet” för något år sedan. Vi serverade färsk makrill i tomatsås i dom klassiska små konservburkarna men för att få loss 14 burkar åt vi makrill i tomatsås så det sprutade ut ur öronen..
Hoppas det här släpper snart så vi kanske kan återuppta det ”Öppna bordet”.
Jag saknar det och många med mig…
Makrillen kostar 110:- kg.
Fortsätter med vit sparris från Tyskland AAA för 420:- kg.
Hollandaisesås finns det också.
För er som följer nyhetsbrevet vet ju att jag var orolig över tillväxten på ”Plåten”, den övergivna kåken i skogen som jag köpt..
Hittade grön sparris i rabatten häromdagen;)
Inte omöjligt att jag blir Dalsands-Mandelman? Fast kanske mer Patsy i Absolutely Fabulous?
Kommer stora havskräftor från både Smögen och Norge, priset borde landa på 690:- kg.
Räkorna kommer bli ”dyra” den här veckan, 49:- hg fast dom är rackarns fina.
Det är dom från Norge som kostar det, vad priset på Smögen blir vet jag inte än men med tanke på vädret borde fiskarna ta rejält betalt…
Canadahummer för 320:- st, ostron för 19:- st och kungskrabba för 910:- kg.
Kroppkakor är på G likaså blodpudding.
Ja det blir en del mer mat men detta är vad jag har att komma med just nu…
Så vi ses helt enkelt framåt helgen i butiken!
Ta hand om dig och se till att få första/andra silen snart så vi får kramas!
/Pernilla som nås på 08-6400882 eller via formuläret