Ska vi fira med lite ostron & bubbel?
1st september 2021Halloj!
Dags igen för ett fullsmockat nyhetsbrev med massor av godsaker!
Jag har ju muttrat tidigare om alla dessa dagar som ska firas i tid och otid..
Men nu kanske det är något att fira dvs ostronets dag (fast lite lökigt tycker jag allt det är)
Fast knäcka ett par ostron och en flaska bubbelvin tackar jag ju aldrig nej till som bekant.
Jag ska grilla i helgen och tänker faktiskt grilla ostron, tänker passa på när det är bra pris.
Lägg helt enkelt ostronet på grillen som det är och när det säger ”popp” och ostronet öppnar sig är det bara att njuta.
Kanske vara lite försiktig dock för skalet blir varmt som tusan..
Alltid lika poppis när jag har gjort det.
Denna helg blir det Fine De Claireostron nr 4 för 17:- st (ord 23:-) samt Chiron fils som är ett ostron från Marennes, odlad i kassar.
Lite mindre och köttigare ostron.
27:- st ordinarie pris 35:-.
Fortsätter med kräftor denna vecka också så klart.
För er som längtar efter krabba är det ett par veckor kvar innan det är dags.
Vi måste vänta tills dom är klockrena för annars är det värdelöst att äta.
Kör vidare på kräftpaketet vilket innebär 1 kg butikskokta hjälmarekräftor.
Valfri sås, västerbottenostpaj, valfritt bröd samt Op & kumminprästost för 690:- och är lagom för 2 personer.
Själva kräftorna kostar 490:- kg.
Lite oklart än vad havskräftorna kommer kosta men runt 600:- kg och räkorna 400-600:-.
Helgens matkassar blir med tonfisktacos med gurka som är marinerad i chili & ingefära, lite småstarkt men till och med jag som är lite harig älskar det.
Chiliaioli, picklad lök & kålsallad kommer också med att fylla dina tacobröd med. 165:- pp.
Magnus håller på att göra en krämig fläskfilégryta med kantareller som kommer serveras med potatispuré.
Även den 165:- pp.
Han kommer också under dagen göra mer blodpudding men finns inte till försäljning förens framåt helgen.
Odlad piggvar på bit, styckade i portionsbitar för 398:- kg.
Supergott att smörsteka.
Det är väl typ vad jag fått tag på just nu, blir ett tidigt nyhetsbrev för jag ska faktiskt smita iväg nu ett par dagar till Plåten för kombinerad födelsedagsfest och inflyttningsfest.
Måste ju ner och grilla ostron;)
Det övriga gänget är kvar och håller ställningarna samt en ny stjärna i butiken, Sara.
Kom ner och morsa på henne vettja!
Skön böna som kommer passa i vårt lilla dårhus.
Tove ska så klart göra smörrebröd och helgens sorter blir med gubbröra (kanske världens godaste), parmaskinka med rostad kronärtskocka samt parmesankräm och sista sorten blir med Saint Agyr toppat med körsbärsmarmelad på frukt & nötbröd.
3 st för 140:- pix.
Hon ska också göra desserter så klart, det blir en vaniljpannacotta med plommon toppat med rostade mandelkakor för 85:-
Även en chokladpannacotta med körsbär, även den i glas för 85:-
Det blir chokladtryffeltårtor, kolapajer, citrontarte med italiensk maräng och godbitar.
Ullis pappa kom precis förbi med superfina röda vinbär som han odlat för 45:- asken om du vill göra någon egen härlig dessert.
Han kom också med zucchini, stora nog att använda som basebollsträ…
Men även dom är goda att baka på, bifogar ett recept här.
20:- kg kostar zucchinin så bara att baka på..
Blir ett knapphändigt nyhetsbrev men lite godsaker kommer vi få fram till helgen.
Men jag lovar att butiken kommer vara knökfull på fredagmorgon precis som vanligt.
Boka din mat via formuläret eller ring ner på 08-6400882
Ha en grym helg, det ska jag ha!
Kram Pernilla
Ps inte ens tid för vinförslag, bråttom i väg;) Men kolla med bolaget, dom har grymma förslag. Ds