Den stora frågan här just nu är….
9th september 2021Hej på er!
Allt bra?
Jag är hemma igen efter en minisemester på Plåten.
Måste ju ta hand om alla potäter/grönkål & morötter.
Jag har ju knappt tid att jobba längre…
Fast nu ska jag vara på plats ett tag, jag lovar.
Måste ju ta hand om er också så ni får mat!
Den stora frågan här just nu är ”när kommer krabban?”
Nästa vecka tänkte vi börja med första laddningen, har ingen aning om hur dom är men hoppas knökfulla med rom precis som man vill ha dom.
Vi jagar vidare med insjökräftor ett par veckor till, många av er som ska käka i helgen.
God idé verkar det som för solen ska vara framme hela helgen. Je like!
Kräftpaketet som jag verkligen rekommenderar är 1 kg kräftor, västerbottenostpaj, valfri sås, valfritt bröd samt OP & kumminost för 690:- lagom för 2 personer.
Kräftorna i sig kostar 490:- kg.
Ska du ha havskräftor till helgen rekommenderar jag att boka.
Bokas alltid lättast via formuläret!
Jag har förbokat ganska mycket och Christian skulle jaga på aktionen i kväll men ring om du vill ha.. 590:- kg och ska vara ca 6-10 på ett kilo.
Kommer även Havstenssunds ostron för 40:- st.
Så himla trevliga!
Räkorna kostar 490:- kg och i väntan på den svenska hummern kommer det hummer från Frankrike.
Samma art som den svenska och dom jag har sålt i dag har varit superfina honor med massor av rom.
1200:- kg (Lasse, jag sparar en stor hona åt dig;) )
Annie gör ,förutom kokar skaldjur, massor av pajer.
Dels västerbottenostpajerna så klart men många av er som upptäckt hennes kantarellpajer.
Bästa just nu i min värld.
Kantareller och massor av västerbottenost i pajskal för 300:- st.
En hel paj lagom för 4 personer skulle jag säga.
Tove gör just nu smörrebröd som blir av smakerna
Haröröra vilket är en klassiker från Nils-Emil och innebär rökt fisk (egentligen bara böckling men vi har blandat med röding också) bostongurka, majonnäs/cremè fraiche och hackad rödlök/gräslök.
Rostbiff med majonnäs och inlagd gurka
Samt brieost med krörsbärsmarmelad på frukt & nötbröd
3 st för 140:- pix.
Smörrebröd kan du också enkelt boka via aptit.se eller godsmak.se om det är något du vill ha till kontoret.
Där har vi också lagt ut en AW-tallrik nu när vi äntligen börjar få gå tillbaka till kontoret.
Man är kanske lite extra sugen att få hänga med kollegorna på fredagseftermiddagen?
Kan givetvis bokas via oss också.
Med möjlighet att få maten utkörd.
Magnus har just avslutat en krämig högrevsgryta med bakad lök, picklade röda vinbär samt potatispuré.
Vi har lite utav röda vinbärstema den här helgen för Ullis pappa kom ner från Lövsta bruk med massor av egenodlade bär.
Desserten blir också en FrangiePan på röda vinbär serverad med vaniljgrädde.
Eller varför inte en hjortronmoussesandwich med saltkola?
85:- st kostar desserterna
Förutom högrevsgryta har vi gjort en ny laddning med blodpudding och under dagen kommer det Entrecôte från Finland, riktigt fin. 650:- kg
Finns även rödvinssås för dig som vill göra det enkelt för dig.
Har en del perfekt mogna camembert (ar?) som jag säljer för 50:- st (ord 85:-)
Nä det får vara för nu, vill som vanligt att du bokar!
Var visst lite knas med formuläret i förra veckan men hoppas det ska vara åtgärdat nu…
Ring annars på 08-6400882.
Håll koll på facebook och Instagram för en del ”sista-minuten-tips” men därigenom kan du INTE boka!
Det ser jag aldrig…
Ha en grym helg, det ska jag ha!
Kanske sista rosévinshelgen och det vill man ju inte missa?
Kram Pernilla