Hej go vänner!
Allt väl?
Måste börja med att flagga att det ”nog” inte blir några Smörrebröd i helgen för jag vågar inte be Tove om fler;)
Fick ett samtal från Godsmak som vi jobbar med, en firma där företag bokar sina luncher till jobbet via oss.
Det var väl någon precis som jag som sett finalen på På Spåret där en av frågorna löd vad en av Danmarks mest klassiska smörrebröd heter?
Svaret var Stjerneskud och serveras med friterad rödspätta, curryremoulade, räkor, stenbitsrom och sparris.
Frågan löd om vi kunde göra några såna och det kunde vi så klart.
Sen plingade beställningen in på datamaskinen….
350 st… Ooops verkar som om det blir till att öka lite..
Sen plingade det igen och den här gången från Aptit som beställde en stor laddning med smörrebröd…
MEN tänkte kanske att du får pröva Stjerneskud själv i helgen?
Det blir en av matkassarna så tanken är då att ett smörrebröd räcker till en ”varmrätt” fast kall… Äsch du hajjar vad jag menar.
Ringde bolaget för att få ett tips om en god Dansk öl men fick svaret att ”det finns ingen” 😉
Så vi kör på en Nils Oscars god lager med artikelnummer 1305 för 20:-.
Jag har även Nils Oscars alkoholfria i butiken som jag personligen föredrar..
Den andra rätten blir klassiska Wallenbergare på kalvfärs serveras med brynt vispat smör, ärtor och potatispuré.
Funkar i alla lägen.
Kanske en Pinot Noir till? Funkar också i alla lägen…
En tysk rackare fick jag tips om, Krug´scher Hof med artikelnummer 22388 för 140:-.
Förrätten blir havskräftor att gratinera för vi har gjort ett ramslökssmör.
Dra på ugnen på övervärme 225 grader, in med kräftorna och när smöret smält är det klart att käka.
Glöm inte brödet att goffa upp det smälta smöret bara.
1 paket med ca 5 hg kostar 370:-lagom för två som förrätt.
Dom ”vanliga” kräftorna håller hyfsat bra pris den här veckan också, 560:- kg.
Hummer fortsatt dyr, 420:- st och räkorna vet jag inte riktigt än…
Vad man annars ska satsa på i helgen är ju den tyska vita sparrisen.
550:- kg och det finns hemslagen hollandaise att servera till.
Där är ju riesling ett måste, fortsätter med glädje att tips om Leitz Magic Mountain med artikelnummer 70626 för 159:-
Eller Ein Zwei Dry med atrikelnummer 5822 för 99:-
Där har jag också det alkoholfria alternativet i butiken, väl värt att pröva.
Tror säsongen av skrei börjar lida mot sitt slut, det är en bra helg att satsa på det för jösses vilka stora fina fiskar som kom hem!
498:- kg kostar skreiryggen, det kommer även långarygg från Smögen på fredag för 340:- kg.
Idag finns det långafilé för 249:- som var kanonfin den också men inte lika ”tjock”.
Till dessert den här veckan blir det en mandel/kardemummakaka med rabarbermousse för 75:- bagis.
Fått hem lite nya goda ostar från Sanda Gårdsmejeri i Österhaninge.
Låter dig klicka på länken så får du mer information om vad jag har hemma.
Nästa vecka kommer det en stor laddning med Sivan´s påsk-ostar men som vanligt är det bra att boka.
Framförallt har jag en chans att få hem mer om ni är helt galna och bokar upp allt.
Påskformuläret är så gott som i sin ordning, det brukar alltid tillkomma något allt eftersom men tror det ska vara ”klart”.
Spårvägens simförening kommer i sedvanlig ordning stå för leveranserna av din mat och blir då på skärtorsdagen.
Det är öppet som vanligt i påsk dvs stängt på långfredagen och Annandagpåsk sen är vi här…
Har nog inte så mycket mer att komma med mer än att boka din mat i god tid, i synnerhet din påskmat..
Man kan ju alltid korrigera din beställning i efterhand men så man vet att man får precis det man vill ha..
Du får ha en härlig helg, det ska jag ha!
Ska faktiskt till Almåsa Havshotell på Sparrishelg.
Norbert Lang ska servera vit sparris jag minns inte hur många serveringar och en drös goda rieslingviner till.
Sen bär det av till Örebro och ska se FlashBack forever en av få poddar jag lyssnar på av tre icke helt korrekta tjejer som jag är vansinnigt förtjust i.
Är du av det ”prydare” slaget tycker jag kanske du inte ska lyssna… 😉
Ring och boka din mat på 08-6400882 eller via formuläret.