Vart var du förra veckan då?
27th april 2022Hej!
Har ni börjat åka till landet?
Eller kanske går på festligheter?
För så lugnt vi hade det förra helgen var jag inte van vid.
Men du kanske gör som jag och passar på att åka till skogs på helgen?
Åker till Plåten på fredag, gissa om jag längtat dit..
Har varit snäppet lugnare i butiken med desto mer cateringar.
Det märks att alla ligger efter med födelsedagsfirande/ bröllop/dop och annat skojsigt som ska tas igen.
Kan man räkna bort två år som pandemin snott från oss så tycker jag att jag fyller 45 och med det ”halv-jämt” så jag får också dra ihop en stor fest?
Som om jag behöver en ursäkt att anordna fest..
Det är ju Valborg på lördag så vi börjar kanske med att fira det?
Jag tycker vi firar som tyskarna gjorde på 1400-talet då valborg var en häxsabbat där häxorna red på kvastar och getter för att möta djävulen.
Man tände eldar för att mota bort häxorna.
Mycket roligare än som i Sverige då valborg skulle firas med att djuren fick gå ut på bete och eldarna skulle mota bort rovdjuren.
Min kvast ligger på laddning sen påsk så tycker den kan gå ett varv till…
Numera firar vi in våren med Valborg och det gör jag mer än gärna för nu längtar jag till klänningar och klackeskor…
Det kommer förberedas massor av god mat att fira in våren med.
Först av allt kom det hem superfina havskräftor i morse, hoppas dom är lika fina på fredag.
510:- kg, räkorna kostar i dag 490:- kg borde ligga runt det i helgen också.
Helgkassen den här veckan kommer innehålla en gravlaxtartar med ramslöksemulsion serveras med kuvertbröd för 95:-
Varmrätt blir långarygg med primörer, färsk potatis samt en sikrom & gräslökshollandaise för 165:- pp
Till det kanske jag kan tipsa om en chardonnay JM Brocard med artikelnummer 76083 för 139:-
Dessert blir hallonmousse på browniebotten med passionsfruktscurd 75:- st.
Även bra pris på ankleverterrine som vi styckat i 150 grams bitar dvs lagom för 2 personer.
Frukt och nötbröds bit för 30:- att servera anklevern på samt kanske en liten burk fikonmarmelad?
Kolla i gömmorna hemma i skåpet innan du köper ny marmelad för det finns ALLTID minst 2 öppnade burkar…
1200:- kg kostar anklevern ordinarie 1500:-
Till anklevern kan jag tipsa om ett sött vitt vin som Korrell med artikelnummer 2897 för 189:-
Kommer hem mer tysk sparris på fredag, mer hollandaise kommer att slås så bara att börja skala dom små rackarna.
550:- kg för sparrisen.
Kommer ha bra pris på färsk långarygg också, 298:- kg.
Trodde först det var torskrygg dagens laddning kom.
Finns som vanligt en drös såser att välja mellan.
Vitvinssås, rödvinssås, flera olika aiolisorter, salsor och gud vet allt.
Smörrebröden den här veckan har ”smakerna”
Räkor med dillmajonnäs och ägg
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök
Dagens bästa ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd
3 st 150:-
Vi har hunnit göra blodpudding så det finns i köttkylen.
Där finns det också oxfilé styckat i 2 portions frp för 698:- kg.
Lammracks från Irland för 598:- kg.
Fortsätter sälja ut Sivans påskostar för 298:- kg.
Det finns en del kvar så passa på.
Väldigt god frukostost skulle jag säga.
Ny laddning från Sanda Gårdsostar i Österhaninge har det kommit också.
Nä det får vara bra så för nu börjar det dra ihop sig att skicka i väg kvällens beställningar.
Så kul med alla fester som är just nu.
Skickade just iväg wraps till Ringdahls surftema-mingel-med-vårens-solglasögon..
Ska du ha nya glajjor ska du alltid gå till Petra & Mia på Ringdahls som fö fick utmärkelsen ”Bästa optikern” i år.
Mer än välförtjänt.
Med det sagt att om du ska ha eller planerar fest så hör av dig för vi löser det mesta…
Vi hörs
Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882