Hej! Som vanligt dålig på rutiner här…

23rd mars 2023

Hej!
Ingen ordning alls här, i dag är jag sen i stället mot förra veckan när jag hörde av mig redan på en tisdag.. 
Men härligt nog använder ni er av formuläret ändå fast jag är sen.. 
Haft fullt sjå här eller lagom här men mer privat.. 
Var och spisade på Aloe i går och deras gästspel med Albert Adriás den spanskbördige kocken med förflutet av krogar som El Bulli och Enigma
Väldigt trevligt måste jag säga. 
Men sen är katt-kraken risig och varit hos doktorn. 
Doktorn som även ringde i går för att ”Kolla så Lennart kissar ordentligt?”
”Ja nu är det ju jag som är Lennart och katten heter Elvis” svarade mannen min. 
”Så Lennart, går du på toa ordentligt?” sa läkaren. 
Kul med läkare med humor. 

Annars är det en del påsk bestyr här och nästa vecka dags för årets första ”Öppna bord” hoppas värmen kommer lite bara, lite kallt att sitta i butiken just nu.. Men ”värmen” är på god väg.. 

Perfekt om ni bokar er påskmat i god tid ska jag också nämna.. 
Blir en hel del nya sillar i år, som vanligt uppemot 20 sorters sill/strömming. 
Boka även era lammstekar/Sivans ostar och annat som dessvärre brukar sina..

Men vi kanske ska hålla oss till den här veckan först? 
Lagat mat i massor i dagarna. 
Husmanskost å det grövsta. je like!
Kåldolmar, oxrullader, kroppkakor, blodpudding blir det till helgen. 
Även Havets Wallenbergare på hälleflundra & pilgrimsmusslor för 95:- st. 
Jag har gjort ett pepparrotssmör att servera till. 
Finns även färsk potatis, dock importerad men ändå.. 
Och sen kommer det lite av min absoluta favorit, den tyska vita sparrisen! 
57:- hg. 
Vet inte om det är sparrisen i sig eller att det måste drickas riesling som gör det… 
Lite oklart men gott är det!

Helgkassen blir med 
Havskräftssoppa med cognac. 59:- hg
Kommer så klart baka bröd i olika former till soppan. 
Hummerarancini  (35:- st )med parmesan är snart på g också. 
Det är som en friterad risotto med massor av hummer i som då dubbelpaneras. 
Äts varma som snacks med aioli eller som förrätt. 

Varmrätterna denna vecka blir Örtmie de painbakad skreirygg med en rostad paprikasås och duchessepotatis 175:- pp 
Klassisk Boeuf Bourguignon med bacon, champinjoner och smålök och serveras givetvis med potatispuré 175:- pp 

Millan håller på med en ricottadessert med karamellstekt ananas & söta krutonger som kommer serveras i glas. 
Svartvinbärsmousse på chokladbotten och rostad vit choklad blir det också..

Smörrebröd denna vecka är med hemrullade köttbullar med rödbetssallad, 
Kräft & räkskagen med pepparrot samt dagens ost på hembakat frukt & nötbröd med marmelad. 
3 st 150:- 

En hel del prisvärda fiskar denna vecka också. 
Koljafilé 298:- kg 
Långafilé 250:- 
Blåmusslor för 75:- nätet 
Fin hälleflundra på ben för 440:- kg. 
Räkorna kommer kosta 48:- hg den här veckan och havskräftorna 590:- som är kanonfina just nu. 
Blir lite blandat av norska och svenska.. 

Fått hem Sivans påskostar för dig som vill bunkra upp lite. 
Har även bra pris på gorgonzola, Saint Agyr, Roquefort, Chaumesostar för 425:- kg (ord 525:-) 

Ja jag säger som vanligt, vi kommer nog bli mätta den här helgen också… 
Ring mig på 08-6400882 eller använda formuläret för din helgbokning. 
Eller för din påskbokning också.. 

Trevlig helg 
/Pernilla på Hammarströms fisk