Ibland har man tur…

31st januari 2017

Hej!
Hade tur den här veckan då jag jagade helgtips redan nu och fick tag på vildfångad piggvar för 199:- kg. Fisken kommer dock inte hem förrän på torsdagsmorgon men skickar mailet redan nu. Och som vanligt bra att höra av sig.. Till piggvaren har vi gjort en haricotsvertesallad med knaprigt fläsk samt ett brynt vispat smör att servera till.  Till det passar en Héritages Côtes du Rhône Blanc ypperligt till. 100:- bagis och med artikelnummer 2866. Kör fisken i 100 graders ugn i en timme per kilo och ett kilo är lagom för 2 personer. Ljumma på haricots verten även den i ugnen i 10 minuter och servera med smöret vid sidan av. Koka potatis och korka upp vinet så är middagen klar. Älskar mat som sköter sig själv! Det tar lite tid men det är ju bara att koncentrera sig på att käka räkor till förrätt!

De färska räkorna fortsätter hålla bra pris så denna vecka kör vi 1 kg för 199:- och under kilot blir det 23:-hg. Jag har ju tipsat om Kung Fu Girl till våra asiatiska helgtips men drack det till min räkmacka  i fredag, funkade mycket bra. God Riesling med artikelnummer 2690 som kostar 130:- som jag tycker du ska pröva.
Ska dock lämna en liten brasklapp om priset på räkorna då det bara är tisdagseftermiddag då det här skrivs så det kan ju bli dyrare men håller alla tummar och tår för att det inte ska bli dåligt väder.. Jag hör av mig via fb & instagram om det händer något..
Havskräftor kommer den här helgen och även irländsk hummer så var efterfrågat förra helgen. Irländska hummern kostar 890:- kg och canadahummern 310:- st. Ullis har kokat en skaldjurssoppa, något som börjar bli ett måste numera till helgerna. Kul att den blivit så populär!

Skrei har vi i diverse olika former, rygg, hel, filé och får kinder den här helgen. Har även fått hem en drös trevliga broschyrer med information och skreien samt recept. Kolla in Fredrik Eriksson som lagar skrei på tv4, han har alltid mycket fina tips och idéer. Skickar en länk här. http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3762092
Nu blir allt Fredrik gör gott, har du inte varit på Långbro så är det hööööög tid!

Connie ska göra Whiskey & banancupcake till helgen. Det roliga med den desserten är att män som aldrig köper desserter festar loss då. Man märker att ordet whiskey går hem! 😉

Hon ska även göra en triflé på röda vinbär.

Ja det var nog det, som vanligt kommer det en drös med godsaker.
Jag hör som sagt av mig på skvallerforum om jag får hem något extraextra!

Vi ses igen på måndag för nu tar jag Ullis under armen och åker till Malmö och kollar in Årets kockar.. Lät bra, tanterna åker ner och spanar in småpojkarna som tävlar… Äh du vet vad jag menar…

Trevlig helg säger Pernilla.

Ring dom andra på 08-640082 om dom ska lägga undan något åt dig.