Det mest osäljande nyhetsbrevet ever;) Men vi har mycket att erbjuda…
22nd maj 2024Halloj gott folk!
Tillbaka från Plåten, utvilad och lite mindre arbetsskygg…
Det var lite svårt att slita sig när trädgården mer eller mindre står i full blom..
På tal om det så har jag kanske tagit mig liiiiiite vatten över huvudet..
Som bekant är det Morsdag på söndag något som vi börjar fira så smått redan på fredag.
Bästa Sassa som har InBloom på andra sidan gatan kom in förra veckan och muttrade att hon var så snurrig att hon bokat in sig till London i samband med Morsdag och satt kort på personal.
Jag svarade lite uppkäftigt att det ”löser jag, hur svårt kan det vara” precis i min vanliga Pippi Långstrump-anda.
Dessvärre tog hon mig på orden så nu ska jag vara där på söndag..
Kom gärna förbi men räkna inte med att jag kan fler sorter än pioner/solrosor och maskrosor.
Det sistnämnda vet jag inte finns i butiken men mycket annat fint.
Innan jag ska skapa kaos på InBloom ska vi fira alla mödrar här i butiken.
Helgkasse den här veckan blir chili & vitlöksstekta havskräftor med risotto med ramslök/parmesan 195:- pp.
Inkokt lax med dillmajonnäs, picklad gruka/fänkål samt svensk färsk potatis.
Får kanske bara bli de rätterna för sen blir det faktiskt fokus på grillen.
Vet att jag har skrivit tidigare om hur värdelös jag är på att grilla (för otålig innan glöden blir bra) men nu har jag fått en gasolgrill för det ska ju vara ”så enkelt”…
Grillade fiskspett som jag bjöd på i helgen..
Kan ta mig fan varit den fulaste rätt jag någonsin bjudit på…
Pinnarna brann, tappade vanameeräkan och allt blev bara grått/sotigt och de snygga grillränderna uteblev å det grövsta.
Hemskt att bjuda på men mina gäster försökte släta över allt ”men det var ju kanongott i alla fall”.
Nä du, grillen kommer få stå och damma igen i sommar det är helt klart.
Men för er som faktiskt kan grilla har jag massor av saker för just det.
Spett som sagt med marulk, lax & vanameeräkor 185:- (funkar toppen i pannan också mer Pernilla-style)
Svenska lammkotletter , durockarré från Brålanda (favorit hos mig).
Det kommer en kanonfin biff med kappa från Finland samt olika härliga korvar.
Havskattfilé/marulk/seabream/ tonfisk och pilgrimsmusslor kommer det att finnas framåt helgen.
Niklas har gjort en ny laddning med melon/fetaost & myntasallad.
Tzatziki/tapenade och andra goda röror blir det.
Vi kommer även göra havskräftor för grillen med ett vitlökssmör/parmesan & brödsmulor.
Det kommer jag garanterat inte ge mig på för dels kommer det gå åt pipsvängen samt att jag inte förstår mig på varma skaldjur.
Säljer in helgens mat riktigt bra nu känner jag;)
Som tur är finns det vanliga havskräftor till bra pris, tror de landar under 600:- denna vecka också.
Även Smögenräkorna ligger kvar under 300:-.
Smörrebröden den här veckan är med
Rosastekt ankbröst med krämig rödkålssallad
Skagenröra på rökta räkor med gräslök
Dagens bästa ost med tomat/vaniljmarmelad
3 st 165:-
Dessert blir en rödbetsmazarin med vitchoklad & smultronmousse för 85:-
Blir säkert något mer när alla cateringar går för brukar alltid göra lite extra av något men det blir som en överraskning.
Nu drar verkligen cateringsäsongen igång på allvar, vi har väntat lite på att det ska dra igång och nästa vecka smäller det.
Så behöver du tex käk till studenten är det bra att ringa mig på 08-6400882
Eller spana in cateringformuläret.
Trevlig helg så ses i helgen om inte i butiken så kanske hos Sassa på Östgötagatan 22.
Du kommer få dig ett gott skratt det kan jag lova…
/Pernilla aka The grillmaster… Not..