Allt är på G men inget är klart… Men för er som väntar på krabban är väntan över!
10th september 2024Hej!
Allt väl?
Jag tänkte att det kanske är bättre med ett tidigt mail än en dag senare..
Men med det är så klart ingen mat färdig än.
Håll lite koll på Facebook & Instagram för där kommer det säkerligen fler erbjudanden innan helgen.
Mailar tidigt för jag ska iväg i morgon samt sen måste vi fixa med det ”Öppna Bordet” som är i form av kräftskiva i morgon.
Kul med lite annorlunda upplägg än det vanliga skaldjursbordet.
Finns fortfarande datum att boka upp sig på om man vill ha en sittning i butiken,ring mig så pratar vi ihop oss.
Ska även nämna att från och med mitten av november blir det ett längre uppehåll av ”Öppna bordet” pga att det för kallt i butiken och vi har full fokus på julborden.
Vi ska strax ta tag i julborden för ni är några som börjat planera in julfesten på kontoret..
Snart så blir vi klara med det.
Denna vecka kommer äntligen den norska krabban.
Krabban har inte kommit hit än så jag har ingen aning om hur stora/små de är.
Eller hur matade krabborna är men i fjol var de perfekta från första start.
Finns att boka på formuläret men skriv där hur stor krabba ni vill ha alternativt hur många ni är så styr jag upp lagom till er.
Hovmästarsås/senapskräm med honung och massor av hembakat bröd kommer så klart att finnas.
Nästa vecka är det även dags för hummer, hoppas hitta något extra bra även där.
På tal om hummer har vi en kär kund,Lisen som beställt en Hummersallad enligt Christer Elmquist recept(härligt när dom kommer hit och beställer det…).
Lite oklart vad det är för det receptet jag hittade var med curry och stämde inte riktigt.
Blir väl en tolkning av oss på Christers hummersallad.
Vi kommer göra en rejäl laddning så du kan beställa det till förrätt i butiken också.
145:- pp och serveras med ett kuvertbröd.
Lisen har även beställt Anka a l´ orange, galet ful bild på en god rätt;)
Den här gamla klassisker vi tänkte ha som matkasse i helgen.
Det blir många rätter den här helgen, vi fick tydligen en rackarns feeling inför helgen..
Just nu står den en gryta på spisen på dovhjort med kantareller (från Laxarby, jag är noga med att berätta att jag har plockat svampen;) och champinjoner, massor av rödvin & fläsk som sen kommer serveras med potatispuré.
Men vi måste ju ha en fiskrätt också till helgen.
Hälleflundra med en blåmusselsmörsås som vi kommer servera med friterade blåmusslor samt rissolepotatis för 195:-
Dessert blir något med kola & lingon, synnerligen oklart i nuläget;)
Vi fortsätter med insjökräftor i alla fall till nästa vecka också..
Passa på att käka nu, jag har ätit min dos för säsongen på Plåten förra helgen.
Det brukar bli en gång sen håller jag mig till havskräftorna.
I helgen blir det fint pris på marulk för 398:- kg (ord 550:-)
Gott att smörsteka eller slänga på grillen.
Om det nu blir grillväder för som det blåser nu det inte är aktuellt att dra igång grillen.
Jag innstalerade kameror på Plåten sist jag var där.
Kamerorna har larmat 5 ggr bara idag.
”Rörelse” säger appen vilket visar sig vara blommor & buskar som flyger all världens väg i blåsten så där blir det ingen grill i helgen är då ett som är säkert.
Hoppas det inte har betydelse för priset på skaldjuren som kommer från kusten men vi hoppas på det bästa.
Bortsett från marulken blir det hjärtmusslor för 320:- nätet.
Glöm inte att lägga musslorna i kallt salt vatten i en halvtimme innan tillagning för då spottar det ur sig all sand som gärna finns i musslorna.
Gör en god pasta med chili, vitlök, persilja samt musslorna.
Se till att ta vara på buljongen från musslorna i pastan, där sitter all härlig smak.
Sjöborrar kommer det också, flera av er som efterfrågar just det.
Det är en produkt som jag inte är helt överns med men jag har kanske bara inte fattat grejen än.
540:- kg kostar borrarna i alla fall.
Smörrebröd den här veckan blir med
Oxbringa med en krämig gulbetssallad
Kräftskagen med prästost & gräslök samt dagens bästa ost med marmelad
3 st för 165:-
Det var väl det, boka går så klart bra men inget kommer vara klart innan torsdagslunch och det gäller även krabban som borde hinna blir klar på torsdagkväll.
Tar sån rackarns tid att tvätta & koka krabban för det gör vi så klart själva!
Eller vi kokar ju allt själva men just krabban är vi kända för över halva stan om jag får säga så lite ödmjukt.
Trevlig helg känns ju märkligt att säga redan på tisdag så jag säger bara
”Mors, vi hörs”
/Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882.