Information inför midsommar, vår totala utförsäljning samt helgens godsaker…

14th juni 2023

Hej gott folk!

Ledsen för det trista mailet i förra veckan.. 
Kanske inte så uttömmande den här veckan heller. 
Eller jo för jag  tänkte prata lite midsommar. 
Känner jag mig själv så kommer jag inte hinna maila nästa vecka och nästan sent att boka då hur som helst.. 
Så korka upp en flaska Råsa, sätt dig i skuggan och öppna vår hemsida och skrolla runt för att sen boka din midsommarmat.. 
Lite nya saker bland annat ska vi göra en matjesilltårta med picklad sparris och rädisor. 
Två nya sillsorter blir det, en krämig sill med brynt smör, gräslök och pepparrot. 
Ytterligare en krämig med ramslök, riven fetaost & honung samt turkisk yoghurt. 
Den har vi inte testat så ett riktigt ”wild-card” men tyckte det lät gott.. 
Ni kommer ihåg vad jag sa förra veckan? 
”Ingen kommer ihåg en fegis” 
Och klart det blir gott;) 

Några klassiker kommer tillbaka som Hallandsfläder & prästost. 
Den har blivit en riktig klassiker till midsommar här hos oss. 
Basilika & parmesansill kommer tillbaka även den. 
Dom ytterligare 14 sorterna får du kolla på hemsidan. 
Men just det, glömde ju nästan.. 
Klädesholmen har kommit ut med en matjesill som dom kallar ”Gammeldagskryddad” 
Så galet god, vi äter det till lunch med massor av brynt smör, hackat ägg ett par ggr i veckan.. 
Perfekt för midjemåttet som jag iofs aldrig brytt mig om. 

Vore toppen om du bokar i god tid mest för att det är smidigt att bara fiska upp din påse men framförallt för att försäkra dig om att få exakt det du vill ha. 
Vissa artiklar är extrabra om du bokar. 
Raddar upp lite här som brukar ta slut oavsett hur mycket vi laddar upp.. 
Västerbottenostpajer
Matjesillstårtor
Jordgubbar 
Sivans ostar
Gubbröra 
Inkokt lax med tillbehör 
Varmrökt lax
Janssons frestelse 
Senapsill för det verkar ni äta med sked;) 
Midsommardesserten 
Kolla i lugn och ro men kommer behöva din beställning senast tisdag eftermiddag.. 

Denna vecka kommer jag vattna ur massor av sill om du ska lägga in själv. 
Även fin färsk strömming om du ska grava. 
 Färölax finns det också att grava. 

Kom just på att OM du vill ha varmrökt lax/inkokt lax i större bitar än dom 100 grams bitarna vi gör är det bra om du hör av dig i god tid. 
Slå mig en signal så snackar vi ihop oss. 
Ska du grava lax/strömming behöver du INTE frysa fisken innan för det är av en så fin kvalité att du kan käka firren som sashimi. 

Åh ska bli gött med midsommar i synnerhet nu när vädret verkar hålla i sig! 
Kan tänkas att även jag kommer bada innan den 26 augusti i år. 
Men det är inte helt säkert men verkar lovande. 
Laxsjön nere vid Plåten låg på 28 grader ifjol, perfekt Pernilla-temperatur.. 
Jag badar inte om det är kallare än 26 grader. 
Dessa vinterbadare som dyker upp förstår jag mig inte på..

Många av er som undrar när vi klappar igen för sommaren.
Vecka 27 är det dags för vår årliga rea då allt ska bort, precis allt!
Skaldjur,löjrom, ost, fisk rubbet. 
Men återkommer om det men blir upp till 40% rabatt på allt.. 

Denna vecka har vi hunnit med att få till lite helggodis. 
Jag älskar som bekant makrill så denna vecka har vi gjort en liten medelhavsvariant med oliver, tomat,kapris som serveras med saffransaioli & vitlöksbröd.
Klar favorit nu när jag inte får morfars hemfiskade makrill stekt med rågmjöl och stuvad spenat längre.. 

Dessert blir en chokladmousse med pistage, chokladcrumble och vispad grädde i glas 85:- st. 
Kolapajer, chokladtryffeltårtor, citrontarte finns så klart och man vet aldrig vad som kan tänkas dyka upp mer.. 

Får hem marulk till bra pris i helgen 398:- kg. 
Mangosalsa för 30:- hg. 
Chiliaioli är även det ett måste. 
Perfekt att grilla. 
Blotta tanken att stå vid en het grilla lockar då inte mig just nu men det är ju jag det.. 
Något gott rosa i glaset, såg att det fanns en drös roliga på systembolagets tillfälliga sortiment när jag var där i går. 
Inget direkt tips så du får kvista dit själv.. 

Bra pris på havskräftor om du nu vill förstöra dom på grillen.. 
Ni är många som envisas med det vill jag lova;) 
520:- kg och kommer i morgon och ska vara stora och fina. 
Vill du ha dom levande får du hojta fort som tusan för Annie är här i morgonbitti tidigt och kokar så måste veta snarast.. 
Annars är du klok hen och äter kräftorna nykokta med lite citrusaioli & vårt hembakta bröd. 
Så man ska käka kräftorna. 
Räkor för 29:- hg kommer det också. 

Vill du grilla kött har jag fin Entrecôte och Durockarré hemma. 
Behöver du något specifikt kött till midsommar så ringer du mig så löser jag det.. 
Aldrig några problem bara jag får ett par dagar på mig att ta hem köttet. 
Rödvinssås och lite kryddsmör finns det till köttet. 

Smörrebröd blir det till fredag med smakerna 
Varmrökt lax och picklad rödlök 
Rostbiff med pepparrot 
Dagens ost på hembakat frukt & nötbröd 
3 st för 150:-bagis. 

Verkar snart vara sista rycket på sparrisen från Tyskland så passa på i helgen. 
350:- kg och ät med brynt smör & rostade hasselnötter. 

Det var väl det och om vi inte ses till midsommar, ha en fantastisk midsommar!
Och vi andra ses senare
/Kram Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 eller på vändande mail. 
Eller formuläret, både för helgen och på midsommar formuläret..