Då var jag i gång igen!

13th oktober 2020

Hej!

Denna vecka kanske jag ska lugna mig lite och bara ha en ”vanlig” vecka. 
Det blev ju inget storslaget firande förra veckan vid ”Dagligvaru Galan” för vi kom ”bara” tvåa… 
Men hörde att det visst varit närmare 70 stycken från början så det är kanske inte så illa pinkat av oss att komma tvåa då?
Tack igen för alla hejarop, vi kör en repris nästa år men då klår vi dom;) 
Vårt 14 års firande gav en 10 000 till Playground och det är jag också mycket nöjd över. 
Du kanske också svischade en slant? Vet att bland annat Fredrik på Långbro gjorde det, tack säger jag å Playgrounds vägnar. 
1233078045 är numret eller varför inte gå in på deras sida med ”gåvor” och fixa julklapparna? Jättefina smycken i samarbete med bland annat Skultuna. 
Annars är det lite av vardag här igen.. 
Vi har börjat kika på julen, det är ju inte utan man undrar vad som kommer hända framöver. 
Vill bara att allt bös ska vara över.. 
Har ställt in oss på betydligt färre cateringar till företag men vi har satsat mer på jultallrikar så man får sin egna tallrik. 
Kör på en ”Klassisk”,en med fokus på fisk & grönt och en bara fokus på grönt. 
Går med viss korrigering att få vegansk också. 
Nu är ni kanske inte så många på kontoret men ni är kanske några som vill ha en liten jullunch? 
Man kan så klart få jultallrikar till den 23/12 också eller har vårt populära julbord  kanske lättare då man ”bara” är familj? 
Snart kommer julens beställningsformulär upp också men börjar med detta första utkast på julmaten… 
Känns väldigt avlägset med jul men hux flux står vi där med  sill som ska läggas in, lax som ska gravas, köttbullar som ska rullas..
Ska försöka ordna med leveranser vid jul och även utlämning som vi gjorde vid midsommar så ni som bokat bara kan hämta er påse utanför. 
Men mer om det och nu fokuserar vi på denna vecka tycker jag.. 

Fortsätter med skaldjur i massor. 
Kul att den svenska hummern fortsätter hålla bra pris, 950:- kg. 
Den irländska ligger också kvar på 850:-. 
Krabban från Norge fortsätter vi koka, såg väldigt fin ut i förra veckan. 
Håller tummarna för det denna vecka också. 
Räkorna ligger runt 40:- hg och blir både norska och svenska. 
Storstora havskräftor för 550:- och mellansize för 440:- (bokas gärna för det tog slut rackarns tidigt förra veckan…) 

Fisktipset denna vecka är abborrfilé för 320:- kg och till det ska Ullis göra Nils-Emils klassiska anjovissås med gräslök. 
Eller om det var Mats Öhrn´s recept? Ni är nog några som minns Öhrn´s Hörn på Folkungagatan? 
Båda legendarer som Ullis jobbade med på Ulla Winbladh. Konstaterade förra veckan att hon haft butiken lika länge som hon jobbade på ”Ulla” och det var länge det;) 
Till abborren tycker jag du ska gå bort till Söderhallarna och köpa en flaska Le Marigny Vouvray för 169:- med artikelnummer 92090.
Det finns även torskrygg från Island för 480:- kg. 
Och långafilé från Smögen för 189:- kg. 
Långan och abborren tycker jag personligen blir godast smörstekt. 

Matkassarna i helgen innehåller en färsbiff på lax & torsk som vi har gjort en basilikamajonnäs, pestodressat potatis gjort en ljummen sallad på paprika & tomat för 145:- per portion. 
Det blir också en av mina favoriträtter, Klassiska Wallenbergare med brynt smör, ärtor, rårörda lingon och potatispuré för 155:- per portion. 
Så när du ändå är borta hos Anders i Söderhallarna köper du en flaska Tierra De Pumas (bra namn tycker jag) lite lyxigare och roligare som Anna kallade det vinet när hon skickade tipset. 199:- med artikelnummer 91143. 
Det är Anna R på Handpicked som är en av mina livlinor när det kommer till vinförslag så tro för böveln inte att allt kommer från mig… 
Dom har för övrigt ett litet samarbete med PS matsalar på Nytorgsgatan som sen i juni öppnat upp sin verksamhet för allmänheten. Det var tidigare för matlagningskurser men nu öppet för kreti & pleti som jag. 
Var där häromdagen, SÅ bra! 
Hälsa Per från mig om du går dit. 
Jaha ja då har jag kommit från ämnet igen… 
Förlåt men jag försöker verkligen hålla mig kort men säger som jag brukar ”Det är inte lätt när man är så sjukt bra på att prata som jag är”…. 
Smörrebröd skulle jag ju komma till ju… 
Jonas tonfiskröra 2.0 på färsk tonfisk (finns även på burk i helgen, varit stor efterfrågan på den) kalvstek med friterad kapris och basilikamajonnäs samt dagens ost på frukt & nötbröd som vi toppat med vår tomat & vaniljmarmelad. 
3 st för 130:- pix. 

Vad mer? 
Det har kommit en ny laddning med korv från Frankly´s (min man har blivit beroende). 
Finns även några korvböcker kvar av Jan Scherman som är signerade att köpa i butiken. 
Får in fler längre fram men vad jag hörde var första upplagan slut på förlaget. 
Så vill du ha en första upplaga så har jag;) 
Fast det kanske bara gäller vinylpressingar då det är viktigt?
Men det är också ett grymt tips inför julen, boken är så fin!

Kör ett tema på äpplen denna helg. 
Äppelflarn med mandel & vaniljkräm för 75:- 
Sen blir det en kolamousse med äppelkompott och rostad mazarinbotten i glas för 65:-. 

Nä vet du vad, nu räcker det.. 
Beställ via formuläret för där står det en massa annat också fast mer konkret;)

Ha en härlig helg säger Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Finns alltid mer gött på vår facebooksida men du, boka inte därigenom.. 
Det ser jag aldrig…