Dags att fira helgen igen!
26th januari 2022Hej på dig!
Dags att fira helg igen och kanske att jag ska vara ledig en vecka!
Har sån rackarns nedräkning så du anar inte.
Skulle ha åkt till Danmark och ätit på Noma men som läget är avbokade vi bordet så nu blir det Plåten i Dalsland..
Där vi ska frossa i skaldjur & Pol Roger…
Kanske inte så illa det heller, äta skaldjur i mjukisbyxor är SÅ underskattat!
Fick frågan när vi ska fira ”Höger-dojjans-dag” och det måste vi ju göra.
För er som följt mina brev kanske minns att vi firade ”Vänster-dojjans-dag” i våras så det börjar bli dags för den andra skon..
Ja jag tar alla chanser att fira och finns det inga verkliga anledningar har jag inga som helst problem att uppfinna dom.
Denna veckans skaldjur blir svensk hummer men först på fredag.
Vill du ha så bra om du hojtar.
Stora fina havskräftor från Smögen den här veckan för 690:- kg.
Norska räkor kommer det i morgon för 34:- hg.
Canadahummer för 350:- st.
Den svenska hummern ligger kvar på sina 1200:- kg.
Hjärtmusslor har jag också för 220:- nätet.
Ny laddning med gösfilé, denna vecka med skinn som gör sig toppen att steka ”hårt” på skinnsidan.
359:- kg
Hoppas på en krämig havskräftssås att servera till.
Även hel rödspätta för 179:- kg och dom som kom i morse är lagom för en person skulle jag säga.
60-70:- spänn för en fisk..
Nu äntligen har vi hunnit göra kroppkakor (läge-läge att boka!)
samt blodpudding.
Superfin biffrad med kappa för 698:- kg finns också.
Kanske det som är i ”köttväg” den här helgen.
Eller nä, ena matkassen innehåller ju en gammal klassiker och favorit hos mig
Bouef Bourguignon med bacon, smålök & champinjoner serveras med potatispuré.
Så gott och så vinvänligt;)
Det har ska vara ”en tjongare” för att citera Anna Röjerman på Handpicked.
Kan kanske inte säga helt vad det innebär men det låter lovande va?
Avondale Genus med artikelnummer 2909 för 199:- bagis och ska vara en härlig nyhet.
För er som hellre vill ha fisk ska Ullis göra sina queneller på pilgrimsmusslor & hälleflundra med en sås på havskräftor och duchessepotatis.
Till det en bourgogne som J M Brocard med artikelnummer 76083 för prisvärda 134:-.
Glimrar till med en vegetarisk rätt den här veckan också, rödbetsbiffar med solrosfrön serveras med pankofriterade getostbollar samt en vitlöks & persiljeyoghurt.
165:- per portion kostar rätterna..
Det minsta man kan säga är att Toves semmelkladdkaka gjorde succé förra veckan.
Jag lovar att den kommer igen men inte än, roligare om ni får längta lite.
Denna vecka blir det en Key Lime pie och jordgubbar serveras i glas för 85:- st.
Det blir även en chokladfudgekaka med hallongrädde för 65:-
Hon ska också göra smörrebröd som denna vecka blir med
Hemgjord leverpastej med remoulade & friterad kapris
Bohusröra toppat med rom
Dagens ost med marmelad på frukt & nötbröd
3 st 150:-
Kommer göra en laddning med bohusbakelser också för 110:-
Det var väl det, kommer så klart fylla upp butiken med en massa andra godsaker som skrei i olika former samt en laddning av Sivans ostar.
Gör som vanligt och använd dig av formuläret för att boka din mat.
Trevlig helg säger jag så hörs vi kanske nästa vecka…
Beror på täckning av nät, havsbrisar, skoskav, matkoma och månförmörkelse.
Man vet helt enkelt inte men då får ni ringa Ullis och stämma av med henne vad det blir;)
08-6400882 når du oss på.