Dags för helg igen…
3rd maj 2023Hej på er!
Onsdag och med det helg..
I alla fall här hos oss.
Lite dagvill när det är stängt en dag som det var den här veckan..
Men bara att öka lite extra när man förlorar en dag.
Jag går fortfarande med en förhoppning om vår och med det klänningar och klackeskor men det verkar jag få lugna mig med.
Kan ju käka vår-mat i alla fall?
Till helgen har vi gjort ett ”grillpaket” med havskatt, färsk potatis, grön & vitsparris, dill och citron.
Paket lägger du på grillen eller kör i ugnen.
Kommer en bytta med aioli till också.
175:- per portion.
Den vita sparrisen från Tyskland har gått ner ytterligare lite i pris till 360:- kg.
Hollandaise och forellrom finns också om du vill servera det till.
En god riesling i glaset och kvällen är fixad.
Du får slinka förbi bolaget för vintips denna vecka för det har kommit en del roliga nyheter samt mycket på det tillfälliga sortimentet.
Gå bort till Söderhallarna och prata med dom om tips och förslag.
Till förrätt den här veckan blir det pankofriterade risbollar med hummer & kokosmjölk. 35:- st och skulle säga att 2 stycken är en lagom förrätt
Glöm inte chiliaiolin och kanske lite mangosalsa till?
Det där med mat utan sås funkar inte, det vet du.
Skaldjurspriserna är lite osäkra i helgen, hoppas på bra pris på Smögenräkor till fredag men vet det först i morgon.
Hummern har gått upp till 470:- st.
Havskräftorna i dag kostar 790:- kg, dyrt ja men superfina.
Hoppas även där på vettigare pris på kräftorna framåt helgen.
Smörrebröden den här veckan är
Rensteksröra med pepparrot
Senapsill med färsk potatis
Gorgonzola med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd
3 st 150:-
Bortsett från färsk potatis, vit sparris är försäljningen av räkmackor & smörgåstårta ett klassiskt vårtecken.
Vet inte hur många ggr vi gjorde räkmackor i fredags.
Men dom är goda, rejäla mackor på vårt hembakade mumsbröd (tycker personligen thékakor är en styggelse likväl gurksnurror på mackan. Kanske för det blir alldeles för mycket grönsaker på mackan då. Dill, citron och ett litet litet salladsblad räcker gott som grönsak.
Sagt att jag ska börja äta grönsaker när jag blir vuxen…)
Men kokt ägg, rikligt med majonnäs är ett måste på mackan.
Vi gör ju även en macka med kallrökt lax med västerbottenostkräm och riven pepparrot som också säljer bra.
Mackorna finns också i formuläret nu.
En perfekt lördagslunch måste jag säga. Och med det en ursäkt till vin-lunch..
Usch vilket dåligt inflytande jag måste ha på er..
Uppmanar er till en näst intill obefintligt konsumtion av grönsaker men ivrig förespråkare av vin-luncher.
Får kanske sätta 18-års gräns på nyhetsbreven..
Har en del andra godsaker i helgen, det kommer en lammkorv i morgon för 240:- kg.
Henrik har gjort en potatissallad med vitlök och soltorkad tomat att servera till.
Och även där får du inte glömma aiolin..
Kokat in mer lax och kommer göra en picklad fänkål & gurksallad att servera till.
Färsk potatis och dillmajonnäs gör det även det till en perfekt lunch.
Och glöm inte vinet;)
Det kommer en fin Durocfläskkarré från Dalsland i morgon (får kolla upp vilken gård för det är ju där jag hänger, det är i Dalsland Plåten ligger)
220:- kg.
Perfekt med potatissalladen och aioli till karrén också.
Abborre och gös blir det till helgen, får se hur det blir med makrill.
Där gjorde ni verkligen tabberas förra helgen.
Kanske fått fler och fler att förstå vilken god fisk det är.
Även där passar potatissalladen med aioli fin-fint.
Den där potatissalladen blev visst lite som piffi-allkrydda den här helgen..
Går till allt… Eller nä, färdiga kryddblandningar som aromat & piffi-allkrydda är nästan en ännu större styggelse än grönsaker.
För att inte tala om örtsalt…
Jaha ja där svävade jag ut igen..
Dessert den här veckan blir en rabarbermousse på blondiekaka med lemoncurd & färska bär.
Blir säkert lite andra olika desserter innan helgen är här för det ska gå en hel del cateringar ( vet fortfarande inte vad catering heter i plural) och brukar alltid bli lite extra..
Angående catering så verkar den 8 juni var den stora studentdagen så vill du ha mat då rekommenderar jag verkligen att höra av dig i god tid..
Kolla på hemsidan och våra cateringförslag samt boka i god tid.
Ha nu en trevlig helg, det ska jag ha.
Ska hålla mig här mest hela helgen men det är inte fy skam det heller.
Ring mig på 08-6400882 eller boka din mat via formuläret.
Mvh Pernilla på Hammarströms