Det drar ihop sig till påsk…

26th mars 2025

Hej go vänner

Allt väl med er? 
Här är det som vanligt fast lite lugnare eller tystare;) 
Ullis är på rymmen till Frankrike och åker skidor ett par dagar så då blir det tyst..
Vi kommer gå om varandra lite för jag drar till Plåten på lördag. 
I och med det kanske nyhetsbrevet kommer lite senare nästa vecka. 
Fick just ett mail om att bygglovet är klart för ”Kalas-ladan” så jag kommer inte riktigt ha tid att jobba framöver. 
Ska ner och kapa träd och röja plats för ladan.. 

Hade ett projekt innan vi fick gå på semester var att styra upp påsken. 
Och det har vi faktiskt gjort.. 
Här under länken hittar du allt vad vi har att erbjuda inför påsk. 
Det finns också med Påskmeny som är lagom för 2 personer i 2 dagar alternativt kan göras om till en buffé för 4 personer. 
Denna meny är extra bra om du förbokar eller det måste du dessvärre göra. 
Sen är det ju toppen om du förbokar din påskmat överhuvudtaget men allt kommer finnas i butiken. 
Men kika runt och låt dig frestas. 

Nu håller vi oss till den här helgen tycker jag. 
Den tyska vita sparrisen har gått ner i pris denna vecka till 75:- hg. 
Finns färdigslagen hollandaise samt prosciutto cotta hemma att servera till. 
Eller varför inte festa till det med lite forellrom på toppen? 
Och vill du lyxa finns det den svenska störcaviaren från Artic Roe i Småland. 

Idag har jag norska trojkaräkor hemma för 38:- hg. 
Det kmmer även Smögenräkor på fredag, lite oklart med priset än men hoppas lika prisvärt som förra veckan. 
Har en hel del smögenräkor i frysen så säljer ut ett halvkilo för 140:- pix. 
Inga havskräftor so far  så röjer lite i frysen på havskräftor även där… 
Norska havskräftor för 590:-(ord 890:-) samt ett gäng som vi ska förbereda för att gratinera. 
Ett smör med citron, krasse & parmesanost kommer kräftorna toppas med. 
950:- kg kommer vi ta för dem. 
Kommer bulla upp med baguetter också att servera/doppa i smöret. 

Helgkassarna den här veckan blir en hummerrisotto med massor av vitvin/parmesan och kommer toppas med marulksmedaljonger. 
Alternativt klassiska Wallenbergare på kalvfärs med ett brynt vispat smör, potatispuré och ärtor. 
195:- pp 
Fish Tacos har blivit något som vi alltid har numera också. 
65:- hg för den friterade fisken som kommer med tortillabröd. 
Tillbehören får man välja lite själv för det finns ju en uppsjö. 
Vår go´gurka med chili samt ingefära. 
Mangosalsa, kimchi, rödkålssallad och picklad rödlök finns att fylla skalen med. 
Det finns så klart även vår klassiska fiskgrytegrund som du bara tillsätter fisken vid uppkok samt massor av aioli´s och nybakad bröd.

Har kålpudding i lösvikt för 35:- hg, lammrostbiff som vi kommer marinera med rosmarin & vitlök. 398:- kg 
Till det står det just nu en potatisgratäng i ugnen att servera till. 

Till dessert ska vi baka en baskisk ostkaka som  serveras med körsbärskompott och lättvispad grädde. 
Förmodligen blir det någon mer dessert i helgen men det blir som en övverraskning. 

Smörrebröden den här veckan blir med senapsmarinerat plockat lägg med rotfrukter. 
Vår klassiska skagenröra smaksatt med pepparrot samt dagens ost med hemkokt marmelad. 
3 st 165:- 

Jag har en hel del morbier hemma så sänker priset till 350:- från 490:-. 
Morbier är en kitt-ost med ett litet lager träaska i mitten. 
Förr i världen användes askan i mitten för att skilja morgonmjölken/kvällsmjölken åt. 
Vet inte om de gör likadant i dag men god ost hur som helst. 

För dig som vill laga lite egen mat i helgen har jag kanonpris på sjötungsfiléer för 990:- kg.
Det kommer inte hur mycket som helst så läge att boka. 
Finns vår fina vitvinssås att servera till alternativt sandefjordssås med dill & rom. 
35:- hg kostar såserna. 
Får även hem vild hälleflundra som jag tänkte rimma lite lätt. 
Koka upp vatten, lite salt för tänk på att fisken är salt i sig, lagerblad och vitpeppar. 
Låt koka ett par minuter så smakerna kokas ur ordentligt. 
I med fisken och sjud till du når en innertemperatur på max 48 grader. 
Du ser när fisken börjar ”släppa” i lamellerna. 
Servera med brynt smör, rostade hasselnötter och bakad sawoykål/spetskål? 

Ja det blir nog inte roligare än så här men kanske kul nog? 
Spana nu in all vår påskmat samt de nyskrivna bufférna på hemsidan. 
Trevlig helg på er, det ska jag ha!
Ring mig och boka din mat på 08-6400882
/Pernilla på Hammarströms