En sak är då säker……..
29th maj 2024Och det är att jag INTE kommer springa Stockholm marathon på lördag..
Men det är många andra som ska så ha det lite i åtanke om du tar bilen hit..
Minns ett år vid Midnattsloppet då jag och L satt i en taxi och försökte ta oss bort ut från Söder.
850:- fattigare sen fick vi ta tricken från Zinken när vi snurrat varv på varv..
Bara du inte kommer för sent på lördag ska det nog gå bra.
Alltid bra att komma i tid (typ fredag;) )som ni vet så man får det man vill ha.
Boka så är du säker på att få.
Gjorde ju en liten blunder förra veckan och tog i från tårna när jag beställde räkor från Smögen.
Fick frysa alldeles för mycket i lördags så de räkorna säljer jag ut för 150:- kg.
De färska räkorna kommer ligga runt 300:- kg denna vecka också.
Men ska ta hem mer lagom denna vecka..
Det är tanken varje vecka men det är alltid svårt att veta, lite som ”hur långt är ett snöre”
Hummerpriset har gått ner från 890:- till 590:- denna vecka.
Nat ska göra en laddning av ”Vårens smörgåstårta” med inkokt lax, dillmajonnäs och färsk potatis för 150:-
Kommer även odlad öring för 298:- kg. Fiskarna är ca 6 hg´s.
Lagom för 2 personer skulle jag säga.
Helgkasse denna vecka blir en skaldjurstårta med färskost på kavringbotten 95:-
Sen blir det friterad torsk eller havskatt (du kan välja i formuläret)
som serveras med pepparrotsmajonnäs, grillad citron samt potatispuré.
Det är allt konstigt, allt som är friterat är gott…
195:- pp
Dessert ska vi pröva ”Kronans kaka” som vi ska göra till midsommar.
Kakan kommer bli toppad med en flädermousse den här veckan.
Får ofta frågan om man behöver köpa alla rätter och det behöver man så klart inte, bara plocka det du vill ha.
Jag håller på med formuläret till midsommar, hoppas bli klar under helgen..
Sen är det bara att boka på..
Men hör av mig om det..
Det har märkts på sistone att det varit varmt och härligt ute för ni är rackarns sugna på plockmat och (förmodar jag ) rosévin?
Gjort lite godsaker som man kan ha på baguetter toppat med majonnäs.
Vår ”tonfisk på burk 2.0” som vi gör på färsk tonfisk som vi kokar, bryter ner och vänder upp i sauterad paprika, vitlök & persilja.
Så gott!
Gjorde en likande variant på knivmusslor/blåmusslor som du serverar på samma sätt.
Även krabbfritters (än en gång, friterat mums!) som du förslagsvis serverar med chiliaioli. 30:- st kostar fritterserna (heter inte så i plural men du hajjar)
Precis som hemma i San Sebastian…
Smörrebröden eller fler Pintxos denna vecka blir
Serranoskinka med bakade tomater & tapenade
Kallrökt lax med pepparrot
Perfekt mogen Camembert (luktar huggorm men är ju supergott) med vår hemkokta marmelad.
3 st 165:-
Vi håller på och letar bra fisktips men kommer göra fler fiskspett för 185:- st.
Kommer ladda upp med grillfiskar (det var många av er som erbjöd sig lära mig grilla men för mig är det helt okej att du bjuder på grill-middag så håller jag i roséglaset. Känner inget tvång alls att lära mig;) …
Åt de där svenska lammkotletterna i helgen, galet goda.
Blir en ny laddning till helgen precis som högrevskorven med bacon.
Den finska biffen med kappa kommer också.
Kroppkakorna däremot får vara slut på den här säsongen..
Vi hinner inte med och vi får se lite hur det blir med blodpuddingen också.
Nu har vi gjort en ny laddning i alla fall så kanske bäst att passa på?
Jag har lite kryddostar från Sivan som jag säljer ut till halva priset samt perfekt morbier även där 50%.
Står inte med i formuläret så skriv bara längst ner så löser jag det.
Nä du, det får vara bra så för den ”riktiga” kontorstiden måste börja nu..
Många säckar som ska knytas i hop de närmsta ´veckorna.
Ha en trevlig helg så hörs vi av
Mvh Pernilla på Hammarströms som även nås på 08-6400882