Gås/Stockholms bränneri/ Skåne & Helgkassar.. Högt och lågt som vanligt..
6th november 2024Hej gott folk!
Allt väl?
Jag ska hålla mig från att nämna valet överhuvudtaget…
Ni är några som blir arga på mig när jag uttalar mig politiskt..
Nu var det att ”lära en gammal byracka som jag att sitta.”
Men låt oss fokusera på mat istället, jag vet att jag ska hålla mig till det!
Vad sägs om Gås-middag till helgen?
Vi kommer servera en klassisk svartsoppa med kråskorv.
För er som inte gillar svartsoppa blir det en jordärtsskockssoppa med löjromspannacotta som alternativ.
Måste bara tillägga att skockorna kommer från Plåten, slet hårt i helgen att få upp dom rackarna.
Visste inte ens om att jag hade sått det i år men de ska visst vara som ogräs..
Varmrätt blir då gåsbröst med äppelcidergräddsås serveras med confitpotatis och rödkål/äpple.
Dessert blir skånsk äppelkaka med vaniljsås
Hemma hos oss blir det gåsmiddag i helgen, det är ett som är säkert.
Det blir en massa smått och gott i helgen för det är en drös olika cateringar där alla ska ha olika käk..
Ett begravningssällskap ska ha smörrebröd med gubbröra så det passar vi på att ha här.
Gubbröra för 25:- hg(ord 35:-)
På ett av smörrebröden här i helgen kommer ha gubbröra, chevreost med lemoncurd & pistagenötter och tunnskivat kalkonbröst med prästost & rivet äpple
3 st 165:-
Ett gäng karlar ska ha strömmingslunch på fredag och vill ha klassikern
”Senapsmarinerad stekt strömming serveras med potatispuré”.
Det var en rätt vi ofta serverade på Erik Lallerstedts krogar på luncherna när det begav sig.
Klar favorit hos mig och ett måste för er som inte prövat.
Vi kommer ha den stekta strömmingen att sälja i butiken för 25:- hg (ord 35:-)
Ny laddning blodpudding är i ugnen och kroppkakorna på väg..
Niclas tyckte vi skulle chockhöja priset från 270:- kg till 970:-…
Kan vara för att han är less på kroppkakor;)
Gör det 3 ggr i veckan så kanske kan förstå honom lite.
Vi får göra som sommarkrogen på södra Gotland som hade en friterad spätta på matsedeln som de tog bort med motiveringen ”Spättan tar ju bara slut hela tiden”..
Underbart sätt att driva krog.
Helgkasse blir ju Gåsmiddagen men inte alla som vill ha gås så det blir även halstrad röding serveras med gräddkokt savoykål & svartrot för 195:-
Fått hem superfin rödingfilé (stora som sälar som Ullis sa) för 550:- kg.
Ordinarie priset är 620:- kg.
Kummelrygg från Smögen för 398:- kg.
Det verkar som om räkorna kommer ha kanonpris till helgen men ring och dubbelkolla i morgon.
Tror det även gäller stora havskräftor, vet mer i morgon.
Fortsätter koka krabba men det är verkligen på upphällningen nu, snart släpper krabban rommen och då får det allt vara med krabb-kokeriet.
Jag har hållt på med beställningsformuläret inför jul och är strax klar.
Det ligger uppe på hemsidan men jag kommer lägga till mer käk i dagarna.
Så är det varje år, vi gör mer och mer mat hela tiden.
Hade just ett möte med Stockholms bränneri längre ner på Folkungagatan som den 27 & 28 november kommer ha provning.
Vi kommer ha lite sillar/laxar med på provningen men kommer även godsaker från Pärlans, Dåndimpen & CG´s.
Gå in på länken och boka era platser, hälsa från mig så får dom minsann fylla på lite extra i glaset;)
På tal om glas..
Visst har jag fina övergångar?
Det går undan som vanligt i mina nyhetsbrev.
Nyårsmenyn är strax klar men bästa Frida & Anna på Handpicked ska ordna med rekomendationer på dryck att ha i glaset.
Borde vara klart till nästa veckas brev..
Kanske dags att ge sig nu, ska tillbringa eftermiddagen att svara på mail om julcateringar till företag.
Vill ni också ha käk till firman?
Maila mig så styr vi upp något..
Stort som smått, mingel, desserter, jultallrikar ja vi löser allt.
Vi hörs av på 08-6400882
Mvh Pernilla på Hammarströms fisk som har sår på läppen för hon bitit sig så hårt under dagen..