Halloj då var det snart helg igen!
18th november 2020Hej på dig!
Allt väl?
Hoppas det, dom nya direktiven är onekligen lite nedslående..
Kan det inte bara vara över snart?
Eller snarast!
Hos oss är det i alla fall nästan som vanligt, det som är är väl att alla julfester har ställts in av naturliga orsaker..
Men måste säga att ni är kreativa därute.
Fått några förfrågningar om jultallrikar till företag som ska ha jullunch via Zoom och allt vad det heter med videomöten.
Lite deppigt i min värld men fiffigt måste jag säga…
Hämta tallrikarna och så har du även möjlighet att slänga med en eventuell julklapp till de dina?
Nästa vecka blir det lite fokus på adventsmat, beställningsformuläret kommer uppdateras med lite julmat och skinka, hemgjord senap, saffranskorpor och gud vet allt…
Fortsätter med utkörning nu på fredag som vanligt.
Fler och fler som bokar matkassar inte bara till sig själva utan också sina gamla föräldrar och grannar.
Denna veckas matkasse innehåller tonfiskbiffar som är smaksatta med rostad paprika, vitlök och oliver.
Till det blir det ett grönsaksris smaksatt med saffran serveras med aioli.
155:- per portion.
Till det tycker jag du ska dricka Cotes du Jura med artikelnummer 232701.
Högrevschili som serveras med bakad sötpotatis & blomkål samt avocadosalsa och ett majs/jalapenobröd.
Där passar en Zinfandel, Scatena Brothers med artikelnummer 274301
Ullis ska även göra skaldjurscrepé som du bara värmer på. 85:- st.
Hummerpriset fortsätter gå ner så denna vecka kostar hummern från Canada 275:- stycket.
Den svenska ligger kvar på 950:- kg vilket är prisvärt också måste jag säga för att vara svensk.
Irländsk kostar 790:- kg.
Blir en ny laddning med storstora havskräftor från Norge.
Måste säga att dom är magiska 790:-kg.
Går inte många på ett kilo där inte men bara bra i min värld.
Krabba kör vi vidare med, finns dock inte till försäljning först sent i kväll.
Räkpriset och dom svenska havskräftorna har jag inte hunnit få priser på än men tror det också håller bra priser.
Du får ringa i morgon på 08-6400882.
Trodde inte vi skulle hinna göra någon mer blodpudding innan jul men Jonas är flink så det blir en sats till som finns till försäljning i morgon, torsdag.
Smörrebröden denna vecka innehåller Hammarströmsröra som är på rökt röding smaksatt med purjolök, Rostbiff med curryremoulade samt dagens ost på frukt & nötbrödet toppat med hemkokt tomat/vaniljmarmelad.
3 st 130:- pix.
Dessert blir en chokladfondant som du får baka av sig på 225 grader i ca 10 minuter.
Ligger ett litet hallon nerklämt och så får du lite vispad grädde till.
En av mina favvodesserter! 75:- pp.
Blir även en blåbärspaj med punchgrädde för 85:- och är lagom för 2 personer.
Men vi måste ju ha lite erbjudande till er som faktiskt lagar lite mat själva?
Bra pris på bergtungsfilé från Smögen för 420:- kg.
Gösfilén med skinn tog ju slut blixtsnabbt förra veckan så det kör vi en repris på, 350:- kg.
Även abborrfilé för 350:- kg.
Servera med massor av brynt smör och lite rostad brysselkål kanske?
Svensk bläckfisk för 198:- kg, inga mängder så bra att boka.
Hälleflundra för 490:- var det många som efterfrågade i helgen…
Kommer mer ankleverterriné för 120:- hg.
Enkel förrätt på frukt & nötbrödet med en klick fikonmarmelad.
Servera inte terrinen kylskåpskall är ett tips.
Biffrad med kappa för 398:- kg.
Och en del av Frankly´s korv kvar, kanske pröva Ullis paradrätt med chorizobakad torskrygg, bakade grönsaker?
Annars är det mest fokus på julen faktiskt…
Ska även skriva ut nyårsmenyn nästa vecka.
Första laddningen av Sivans julostar och andra godsaker kommer nu i veckan.
Och jag tjatar vidare om att boka din julmat i god tid, kanske prata ihop er i grannskapet för att få maten levererad till en adress och slippa lite budkostnader?
Och vi kommer göra allt för att underlätta uthämtningen av er julmat om du inte vill ha den hemkörd.
Men det är ju det smidigaste tipset så klart.
Det blir en utlämning utanför så ni slipper gå in i butiken men det blir att köa dit ändå men det går smidigt skulle jag säga.
Dessvärre fortsätter jag vara hård med att ni får köa utanför för jag vill inte ha för mycket folk i vår lilla låda men vi är snabba som tusan om jag får säga det själv.
Vi gör i alla fall så gott vi kan.
Sen en liten passus, jag förväntar mig fanfarer om du kommer förbi idag…
Jag fyller nämligen hela 45 år i dag!
Just saying;)
Boka nu din mat, både helgkasse och jultallrikar till jobbet eller hem.
Kram på dig och se till att hålla dig frisk!
Håll lite koll på sociala medier också där det kommer som filmer, tips och trix under veckan.
/Pernilla som nås på 08-6400882