Hej!

9th augusti 2018

Hej på dig!

Har du saknat mig? 
Jaså inte? 
Har du ätit någon god fisk i sommar då? 
Själv har jag ätit hela sommaren.. 
Gömmer mig längre och längre in i den täta vassen. 
Men där har jag bott i sommar, aldrig badat så mycket som denna sommaren! 
Jag brukar ju rättfärdiga mitt ätande med att man alltid kan stå just i vassen varje år när midjemåttet ökar. 
Rättfärdigar även Nk´s sommarrea… 
Ska jag sluta svamla tycker du? 😉 

Jag har i alla fall saknat er, känns skönt att vara tillbaka. 
Och den kommande perioden är ju den bästa, hösten och med det alla skaldjur!
Dessvärre måste vi vänta någon vecka till innan turisterna åker hem från Smögen för det märks fortfarande på priserna på allt därifrån. 
Dom får så mycket betalt just  nu pga efterfrågan  men snart så. 
Så räkorna kostar 48:- hg, havskräftor som är av den mindre sorten kostar 498:-. 
Men du ska kanske satsa på insjökräftor nu? 
Annie, hon kokar kräftor för glatta livet. 
Dom kostar 480:- kg. 
Till det kommer det massor av härliga tillbehör, västerbottenostpajer, kantarellpajer och pajer smaksatta med kummin och västerbottenost. 
Brödhyllan kommer bunkras upp så klart så du har till dina skaldjur.

Vi har hunnit med det mesta men ett par saker blir inte klart, den gravade & rimmade laxen kanske du får hålla dig med ett par dagar. 

Lunch har vi i morgon fredag, dock det ”stående” sortimentet men nästa vecka är allt som vanligt. 
Här är nästa veckas meny, Matsedel för v 33

Vi har även hunnit med att skriva nya Cateringmenyer
Trodde jag kanske inte vi skulle hinna fram tills vi öppnade.
Jag har fått första förfrågan på julbord så det var perfekt gav en extra sprak i baken..

Fiskdisken kommer fyllas upp i morgonbitti, blir bra pris på havskatt för 220:- kg.
Sen kommer det finnas det mesta, själv blir det nog inkokt lax till helgen.
Inte ens jag är sugen på varm mat och då är det varmt vill jag lova..
Kommer kalvytterfilé för 369:- kg, blir nog det enda i köttväg till helgen.

Under morgondagen kommer det bud med Sivan´s ostar, massa godsaker blir det!
Ullis och Nat har sett till att det kommer finnas ganska mycket desserter, kolapajer, citrontarter, godbitar och sen blir det någon chokladdessert i glas

Blir kanske inte roligare än så här?
Det kommer mer allt eftersom, ni tömde butiken så bra på rean och det är en del att stå i efter 4 1/2 veckas ledighet.
Synnerhet när man envis och ska göra allt själv…

Men just det, vi har ju spikat ett datum för ”Öppna Bordet”…
Den 5/9 kl 18.30 sharp kör vi första för säsongen.
Jag brukar ju uppmana er att klä er varmt pga av att det är ganska svalt i butiken men kan kanske inte kan uppmana er att komma lättklädd den här gången?
Eller?

Som sagt, blir inte roligare än så här!
Välkommen tillbaka till vårt älskade dårhus, jag har saknat er!

Kram Pernilla på Hammarströms 
08-6400882 ringer du om du vill boka skaldjur eller till ”Öppna bordet”