
Hej gott folk!
23rd april 2025Är ni också fortfarande mätta efter påsk?
Själv blev det knappt någon sill alls, fullt sjå att gräva grund till Kalas-ladan på Plåten…
Ett litet tips är att inte försöka gräva grund i ösregn…
Synnerhet inte en meter lång fåra för att staka upp grunden…
Grävmaskinen gled jättefint ska du veta..
Både på längden och tvären.
Fick en flashback från när jag var 20 och klafsade runt på Roskilde musikfestival i lera.
Så allt gick i stöpet, det enda som hände var att förkylningen kom som ett brev på posten.
Annars var det toppen med ledighet;)
Tillbaka i stan där butiken sakta med säkert håller på att fyllas upp till bristningsgränsen som vanligt.
Jag trodde att skreisäongen skulle ge sig men det verkar inte så.
Skreirygg för 698:- kg den här helgen.
Hel gös från Mälaren för 250:- kg finns det också.
Tomas kokar just nu en laddning med Sandefjordsås att servera till.
Jag hade plockat en massa nässlor som vi skulle ha kokat sås på till helgen men den hinken står visst kvar på trappen på Plåten…. Så dumt…
Den tyska vita sparrisen har gått ner till 430:- kg.
Både klassisk hollandaise samt hollandaise smaksatt med ramslök finns det.
Ramslöken jag sått på Plåten har tagit sig bra så kan snart bli som Ullis pappa som annars är vår hovleverantör på just ramslök.
Han borde komma snart med sina bananlådor knökfulla med finfina blad.
Kommer bli lite olika goda förrätter eller plock till helgen.
Just nu kokar vi färsk tonfisk som vi ska göra vår tonfiskröra 2.0.
Efter vi kokat fisken river vi den i större bitar och blandar ut med vitlök, paprika och massor av persilja.
Kanongott på vår baguette samt en klick aioli på toppen.
Lobsterbuns kommer det också som serveras i briochebröd för 155:-st.
Vi kommer baka mycket briocher till helgen för fick köpa hem anklever till bra pris.
Ett paket med 2 bitar a 40 gram för 198:- (ord 350:-)
Servera på just briochebrödet och en äppel/limesallad som vi ska göra alternativt den fina sauterngelén från Olov Viktors.
Kan bara äta en massa smårätter på lördagskvällen.
Det kommer jag göra för ska till Freyja på Hornsgatan.
Inte varit där men gillar verkligen maten som Emma Shields gör.
Men det är klart att vi ska ha några helgkassar också.
Sparrisrisotto med vitvin och parmesan/blåmusslor och stekta scampis.
Enkelt och gott, bara att värma på.
Köttalternativet blir en Biff Greta med risolepotatis dvs färsk potatis bakad i ugnen med ankfett.
Och Biff Greta är ju en gammal klassiker med senap/ägg och lök.
195:-
Vi ska även göra rullader med saltgurka/morot i gräddsås och det kommer finnas potatispuré att servera till.
Efter en tid har vi äntligen blodpudding igen.
Som vanligt med massor av äpple/rödlök och späck i. 160:- kg
Kroppkakor för 270:- kg finns det också.
Fishtacos är på G även det.
Massor av tillbehör som kimchi/mangosalsa/rödkålsallad och picklad rödlök samt en uppsjö av olika såser finns det också.
Dessert blir dels något i glas som fortfarande är oklart samt små punchrullar som också är oklart hur de kommer serveras;)
Vad som dock är kristallklart att vi ska ha är Pekannötpajer med en vispad chokladmascarpone. 150:- pix och de är avsedda för 2 portioner.
Smörrebröd den här veckan blir med tunnskivad lamm med kryddig tomatsalsa samt pilgrimsmusselterrine med romkräm
och dagens bästa ostar med marmelad
3 st 195:- st
Jag har en del sill kvar sen påsk som fortfarande håller minst 1 månad men jag vill bli av med sillen pga platsbrist…
60:- (ord 85:-) 80:- (105:-) ddet finns en drös olika sorter så du får kika när du kommer in.
Formuläret är långt nog utan jag ska rabbla 20 sorters sill också.
Sivan´s bondpåskost för 250:- kg (ord 350:-) och finns i storlekarna 1 kg eller ett halvkilo.
Det var väl det?
Ha en trevlig helg nu.
Boka maten via formuläret eller ring oss på 08-6400882.
/Pernilla på Hammarströms