Hej på dig!
19th mars 2025Allt väl?
Här är det sisådär om jag ska vara ärlig..
Fick bli jobb hemifrån för jag är genomförkyld.
På bättringsvägen så jag räknar med att vara tillbaka i morgon.
En positiv sak med att vara förklyd är ju att måndagens gig med surströmming bekom mig inte det minsta.
Det var värre med den stackars kamerakillen som jag trodde skulle avlida..
Men det gick bra, får väl se om jag länkar till videon eller inte.
Förmodligen inte då ni vi hur road jag är att vara med på film eller bild.
Fick en superfin bild på Ullis i alla fall, hon ser ut som en tvättäkta Ulvönbo som fått surströmming genom modersmjölken..
Nu släpper vi surströmming och pratar godsaker i stället!
Den tyska vita sparrisen har äntligen kommit.
Ny slagen hollandiase finns och även rom i olika former om du vill toppa med det.
Forellrom, löjrom eller vår svenska störcaviar.
Tror även Ullis köpt hem lite go´skinka men vågar inte lova det.
Verkar kanske som om skreisäsongen börjar lida mot sitt slut så vi gör ett specialerbjudande på skreirygg för 590:- (ord 740:-) så läge att passa på helgen.
I och med vit sparris har verkligen vårfeelingen kommit så vi kör även inkokt lax/varmrökt lax för 55:- hg (79:- hg)
Goda tillbehör och såser finns så klart också.
Vi ska göra Lobster buns med sticklök, granny smithäpplen och gurka att servera som en mellanrätt i helgen 155:- st
Skaldjurstårta med räkor/kräftstjärtar på kavringbotten för 115:-
Har även en liten trevlig förrätt i form av jordärtsskocksmousse toppat med forellrom för 115:- pix.
Varmrätterna blir en vårig krämig gryta på gårdsgris från Dalsland (måste visst alltid påpeka när det kommer från gårdarna runt Plåten) med massor av primörer samt färsk potatis för 195:-
Sen blir det ”Gös Beauliue”.
En gammal klassiker från förr vilket innebär att man toppar gösfilén med ett färskt mie de pain dvs ströbröd med örter.
Vi kommer serveras med ett potatispuré smaksatt med citron & prästost samt ett örtsmör.
En variant på en av varmrätterna från tiden då jag var elev på Erik´s i Gamla stan.
Måste spana in svt´s nya serie om Stenbeck som var stammis där och då.
Något smörstinnt potatispuré med belugacaviar kan jag då inte minnas riktigt men det får man kanske testa?
Eller nä, jag föredrar ju fläsk och bruna bönor som ni vet…
På tal om det så ska vi ha det på tisdag till lunch så missa inte det nu!
Jag fick min vilja igenom;)
Dessert den här veckan blir en mandelkaka med vispad hallonpannacotta samt vit chokladmousse.
Brukar ju alltid bli lite fler desserter innan vi väl är klara inför helgen.
Smörrebröd den här veckan blir med kallrökt lax med västerbottenostkräm,
senapsmarinerat draget fläsklägg med rotfrukter samt dagens ost
3 st 165:-
Det var väl det för nu, hoppas på fint pris på havskräftor till helgen igen.
Och även räkor..
Säger det igen, boka gärna dina skaldjur i synnerhet om det är billiga räkor.
Vilket kanske är svårt när du inte får den informationen i det här brevet men ring i morgon så vet jag.
Verkar ju ha varit kanonväder på kusten och det är ju det som gäller.
Vi har även fått ur oss en Vårbuffé som ligger uppe på hemsidan nu.
Första buffén går redan på fredag så inte bara jag som är vårsugen.
Trevlig helg så ses vi framåt helgen
/Pernilla på Hammarströms