Helgens tips
1st februari 2018Hej på dig!
Det märks att det är lite lugnare i butiken nu, aldrig fått i väg nyhetsbrevet så tidigt som sista tiden.
Ganska skönt, har kunnat gå hem lite tidigare på dagarna.
Igår var jag och åt hos min vän Pelle på hans nya krog Stim på Narvavägen. Han är en riktig solstråle man blir glad i hela kroppen och det var även fantastisk mat. Gå dit vettja, bli mätt och glad. Kan inte bli bättre i min värld!
Stim för mer information om krogen som riktat in sig på kolgrillat och mest fisk & skaldjur.
Denna vecka har vi en massa godsaker, märks också på att det är lite lugnare.
Vi hinner producera en hel del.
Fast på så sätt märks det inte att det är lugnare, allt tar ju slut ändå…
Calle gjorde kroppkakor igår kväll så det finns nu.
Han gjorde en extra stor laddning så det ska väl räcka någon dag eller två.
Även blodpudding finns det.
I skaldjursväg kommer det norska räkor som alltid är kanonfina för 29:- hg.
Det kommer även havskräftor som ska hålla +++++storlek dvs som mindre humrar för 550:- kg (ord 690:-).
Två såna rackare och man är proppmätt.
Både räkorna och kräftorna kommer dock först i morgon men bra om du bokar redan nu.
Jag drack en god Riesling i helgen som jag rekommenderar till, Leitz Eins zwei dry med artikelnummer 5822 för 99:- :
Vi säljer även Leitz alkoholfria alternativ, mycket trevligt.
Fick i förra veckan även deras bubblande alternativ. Rekommenderas hårt.
Canadahummer för 269:- st samt irländska för 899:- kg (990:-).
Vi ska baka baguetter med parmesanost att servera till skaldjuren.
Det kommer finna det vanliga sortimentet med bröd, foccacia, frukt & nöt, mumsbröd samt surdegsbaguetter också.
Connie ska göra smörrebröd i morgon, det är ni många som saknat. Det blir som vanligt 3 sorter.
Skagenröra med rom
Kallrökt lax med pepparrot samt en sort med chark och tapenade.
Skreien har kommit igång på riktigt nu samt gått ner lite i pris.
Ryggen kostar 459:-kg (ord 498:-)
Det finns även hel och filé samt fått fatt i tungor och kinder (240:-kg)
Bästa delarna, stek i smör och servera till din helg fisk.
Kanske servera en ostronsås som ska kokas till. Väldigt gott. Piffa till rätten med lite forellrom i såsen precis innan servering!
Såg en fantastisk dokumentär/spelfilm häromkvällen om Norges ”barnarbete” när dom skär ut tungorna.
Ungarna längtar till den perioden och tjänar sig en rejäl hacka.
Kolla in länken och bli glad.
Verkar som om jag är på extra gott humör den här veckan;)
Tungskärarna (låter som en sämre skräckfilm…)
Ett annat helgtips är skreislag som vi ska dubbelpanera i pankomjöl och fritera.
Värm försiktigt i ugnen och servera vår curryremoulade till och kanske ris eller cous-cous.
Drick en pinot gris till 2119 för 99:- bagis.
Det kommer finnas både förfriterade samt bara panerade om du har en egen fritös.
Kötthyllan fylls på under dagen med förutom blodpudding, kroppkakor så kommer det en entrecoté samt Skarebiff som är en producent som tar fram det bästa köttet från den bästa gården just nu.
Det kan dock vara väldigt olika länder som tillhanda håller köttet. Men håller alltid en väldigt hög kvalité.
Till det har vi gjort ett Café De Parissmör att servera till.
Det kommer även finnas en rödvinssås smaksatt med anklever.
598:- kostar köttet och vi kommer stycka det här i butiken som vanligt.
Ullis ska även göra ett potatisgarnityr med karl-johansvamp.
Där tycker jag du ska dricka Cotes-du-Rhone med artikelnummer 2011 för 115:-.
Till dessert blir det en triflé med röda vinbär & vitchoklad samt en dessert med mörk rom och banan samt chokladkräm.
Nä du, nu har du mat så det räcker under hela helgen…
Bara att ringa och lägga undan om du vill ha några godsaker!
Kram Pernilla som nås på 08-6400882