Bra pris på hummer,havskräftor & räkor! Gös Mannerhiem och friterad banan…

13th november 2024

Hej gott folk!

Hur var gåsmiddagen? 
Inte illa för en gammal fiskaffär att dra iväg över 100 gåsmiddagar.. 
Så kul att det var uppskattat. 
Den här veckan blir det ytterligare en gammal klassiker som jag faktiskt missat helt. 
Gös Mannerhiem som är smörstekt gösfile med vispat pepparrotssmör samt en svampsås. 
Vi har gjort svampssåsen på gula kantareller/trattkantareller & ostronskivling. 
Till det blir det mandelpotatis men potatisen blir bäst om du kokar själv men det styr du upp enkelt. 
Tänkte köra samma garnityr till en Durockarré dvs svampssås och pepparrotssmör. 
Har även en stor beställning på klassiska Wallenbergare med ärtor, vispat brynt smör och potatispuré. 
Vi gör ett gäng extra till butiken för det vet jag att ni gillar. 
Som vanligt är det bra om ni använder formuläret och bokar. 
Förrätt blir en hemgjord lantpaté med pistagenötter & cumberlandssås. 
Dessert blir friterad banan med lönnsirap för 50:- 
Du får styra upp glassen själv så ni slipper springa hem innan glassen smälter. 
Vill du inte ha friterad banan, hur man nu inte kan vilja ha det blir det också en hasselnötsmousse på nötbotten toppat med vispad blåbärspannacotta. 

För dig som vill laga mat på egen hand har jag gösfilé för 450:- kg samt kanonfin hälleflundra för 650:-. 
Bra pris på nykokta canadahumrar för 650:- kg (ord 770:-) vilket blir knappa 400:- st. 
Läge att boka via formuläret för jag har satt ut en skylt på gatan så den första laddningen är redan slut. 
Det kommer mer hummer men inte några mängder.. 
Verkar som räkorna ligger kvar på 29:- hg och vi kör 1 kilo för 250:- 
Havskräftorna blir också billiga i helgen 690:- kg. 
Som sagt, läge att boka!

Och du, jag är ledsen för att så många blev utan den senapsstekta strömmingen förra helgen. 
Det ligger en rejäl laddning i marinad nu så det borde finnas till alla er som vill ha. 
Kul att se så många av er få något nostalgiskt  och drömmande i blicken när ni  pratade om Nils-Emils bakficka på Folkungagatan. 
Rätten var visst även ett stående lunchinslag även där. 
Det är den där gamla skolan, jag gillar den. 
Alldeles för mycket kött/fisk, sås och potatis-tjej över mig..
Jag har som nyårslöfte att äta mer grönsaker.. I år igen… 
Calle, som ni kanske minns hade varje år som nyårslöfte att ”Inte sluta snusa”. 
 När jag ändå pratar nyår så skickar jag en länk till nyårsmenyn som  nu är komplett med vinförslag.. 

I övrigt har jag bra pris på våra korvar… 
Isterband från Vaggeryds,ramslökskorv och en högrevskorv med bacon. 
250:- kg (350:-) 
Kroppkakor för 270:- kg och blodpudding för 160:-
Blir lite durockarré i lörsvikt och durocracks. 

Smörrebröd den här veckan blir med en renstektröra smaksatt med pepparrot & toppat med rom. 
Gravad lax med senapskräm samt någon god ost med marmelad. 
Vi får se vad som är bäst för dagen. 
Fortsätter rea ut lite Sivan´s ostar för det kommer mer i nästa vecka. 
För er som vill ha hennes julostar är det också bra att boka. 
Förra året tog ostarna slut lite väl fort men jag lovar att inte fega när jag beställer hem i år. 
I år känns det extra svårt att beräkna faktiskt då vi (tack och lov) fått så många nya härliga kunder.. 
Tycker vi skriver listor varje år men det säger inte så mycket längre.. 
Så boka igod tid……. 

Äh det får duga så här, jag har inte mycket mer att komma med ändå känner jag. 
Ha nu en fantastisk trevlig helg, det ska jag ha!
Ska sitta i butiken och frossa skaldjur igen med mina tjäjjkompisar.. 
Tänk vilken lyx jag har, både härliga vänner och en butik full med skaldjur…
Det blir säkert en flaska vin eller två också.. 
Ring och boka din mat på 08-6400882 eller använd formuläret. 
/Pernilla på Hammarströms