Jösses vad hände?

6th december 2018

Hej… 
Blev lite sen i dag… 
Du skulle se tempot i köket, Ullis jämförde sig precis med ett reaplan. 
Brukar smälla andra veckan i december men nu har det redan smällt här när det gäller cateringar (eget ord igen men du fattar)
Vågar knappt skicka länkar till cateringmenyerna och julborden längre..
Fast det är verkligen angenäma problem. 

Helgtipsen blir dock lite lidande, hinner inte riktigt ”jagjaga” ”brabra” priser utan det får bli lite på en höft.. 
Denna vecka blir det dock hel flådd bergtunga som jag tycker du tillagar på samma sätt som förra veckans hälleflundra. 
Dvs stekt med sjukt mycket smör;) 
Kanske mjöla fisken för en krispig yta, smör i pannan och ös fisken. 
När firren är klar har du i mer smör som du bryner, i med kapris och tärnade rödbetor. 
Hacka i persilja och servera med citron fast min gamla läromästare Bengt Wedholm sa att citroner var en styggelse till fisk  som man bara hade på gammal fisk..
Rolig sak den där men är rädd att delar av mitt oborstade språk kommer från honom, fast han  lärde mig en del om mat också..
Kanske ska ha både ett pris på bergtungan och ett vintips också? 
Den flådda fisken kostar 198:- kg och vi dricker Brocard´s bourgogne med artikelnumer 76083 för 129:-. 

Det kommer tyvärr inga havskräftor i morgon men hade en del i frysen som då säljes tinade. 440:- kg kommer dom kosta, räkorna 39:- hg. 
Irländsk hummer för 899:-kg och från Canada 289:- st. 
Saknar redan krabban inser jag fast jag slog någon form av krabb-ätar-rekord den här hösten.. 

Smörrebröden fortsätter ha jultema. 
I morgon blir det med julskinka på vörtbröd med hemgjord senap. 
Kallrökt lax med västerbottenostkräm samt ädelost på det kryddiga brödet som smakar lite pepparkaka.. 
3 st för 110:- 

Tove har gjort ostkaka med mandlar  igen, på begäran ska tilläggas!
Denna vecka blir det med blåbärskompott och vispad grädde. Lagom för två normalätare men ska jag vara ärlig drog jag i mig en själv i går kväll… 

Det blir även saffranspannacotta med saffranssmul och även där lite blåbär. 
Dom serveras i glas. 
Glöm inte värma ostkakan innan servering!

Just nu har jag någon form av totalstiltje, det finns lite av allt. 
Så det blir helt enkelt inte roligare än så här, vi hörs helt enkelt av.
Jag måste hjälpa till i köket nu, begriper inte att alla ska ha julmaten till lunch;) 
Men vill du ha någon form av julmat till kontoret, ring mig eller boka via aptit.se
Precis som där och här är det alltid bra med lite planering;) 
Vad som är bra är att boka ATT ni vill ha men sen kan ni återkomma närmare det utsatta datumet om du inte vet exakt hur många ni blir. 
Kika på hemsidan för mer information eller ring på 08-6400882

So long säger en ganska trött Pernilla vilket är oroande med tanke att det bara är 6 december..  
Fast i morgon är jag pigg igen, jag lovar