Kanonerbjudande på årets löjrom! Och väldigt mycket annat gott..
9th oktober 2024Hej gott folk!
Allt väl med er?
Här är det fullt ös som vanligt, blir extra hetsigt då jag ska göra så mycket på kvällarna och hinner inte jobba klart för dagen;)
I kväll Tindersticks, i torsdag Nick Cave och i måndags var vi på Stellagalan.
Ett nätverk för kvinnliga kockar eller kvinnor i vår bransch.
Stella jobbar inte bara för jämnställdhet utan även utser kvinnor som utmärkt sig lite extra under året som gått.
Jag satt med i juryn i kategorin Årets Stella kock som blev Ida Bauhn.
Värdig vinnare och kul med alla unga tjejer som dyker upp.
Känns som om tillväxten tar sig.
Både jag & Ullis drog upp medelåldern på festen vill jag lova.
Ullis verkar tro att vi driver Icabutik för sortimentet den här veckan är på tok för stor för butiken..
Kanske dags att expandera…
Men ska börja med det viktigaste, det som många av er väntat på.
Årets löjrom från kalix är på ingång..
Fått ner priset till 1200:- för ett halv kilo.
Ordinarie halvkilos pris kommer bli 1850:-
Löjrommen kommer först nästa fredag men bra om du bokar upp dig så du vet att du får.
Priset gäller endast fram till den 19 oktober och kan du inte hämta nästa helg kan jag spara det en vecka i frysen men sen måste du hämta upp rommen.
Det var det där med liten butik;)
Knäck ett rackarns gott engelskt bubbelvin till rommen, Wiston Estate Brut Cuvée med artikelnummer 54254
Vinet är på beställningssortimentet men väl värt att boka.
Så boka både vin & löjrom
Vi kommer se till att det finns lite goda tillbehör till löjrommen i nästa vecka.
Den svenska hummern har gått ner ytterligare den här veckan, trodde jag aldrig faktiskt.
Men man får tacka, inte många varor som går ner i pris numera.
Eller löjrommen är också billigare än i fjol..
Denna vecka bellar hummer 890:- kg.
Priset på havskräftor är än oklart än men kommer få så klart.
Var kanske otydlig med det i förra veckan, många som trodde att jag inte hade.
Priset kommer ligga runt 800:- för kräftorna.
Rökorna i dag kostar 320:- kg och hoppas på snarlikt till helgen.
Krabban var kanonfin förra veckan och verkar fortsatt lovande.
Passa på att käka vår superfina krabba nu ett par veckor till.
Lika kul varje fredag för det kommer alltid nya kunder som varit hos vänner och käkat krabba.
Så med det hittat till oss, bättre recension kan man knappast få.
Helgkasse den här veckan blir först en havskräftssoppa med cognac för 59:- hg.
Klassiska Wallenbergare på kalvfärs som vi kommer servera med ett brynt kantarellsmör & potatispuré 195:- pp.
Ugnsbakad långarygg med en potatisaioli som vi smaksatt med rökt abborrom.
Fick hem superfina abborrar igår och den fina rommen måste vi ju ta tillvara på så det blev en aioli.
Sandefjordssås fast annarlunda;)
Långryggen kommer även serveras med bakade medelhavsgrönsaker att ljumma på till fisken.
Ullis var i Palma förra veckan och mumsade tapas samt fick feeling.
Jag vill ju också äta tapas så nu blir det tapastallrik här i helgen.
Lagom för 2 personer och kommer innehålla vår hemgjorda tonfiskröra, pulpo som vi marinerar i vitlök, chili & olivolja, manchego, salami, oliver samt en krämig auberginröra med smörbönor att servera på ett hembakat bröd med vitlök & soltorkade tomater.
Puh, blir mycket på tallriken..
350:- för en tallrik och är dålagom för 2 personer.
Det är väl det man får göra, drömma sig bort för satan vad hösten kom fort!
Vi var inte många idioter på cykelbanan i morse vill jag lova;)
Dessert den här veckan blir en klassiker och favorit hos mig..
Ostkaka som serveras med lättvispad grädde och en jordgubbskompott.
Älskar ostkaka!
Eller ytterst få sötsaker jag inte gillar vid närmare eftertanke.
Vår kolapaj, vår citrontarte eller chokladtryffeltårtan slinker också ner…
Sen var det resten då, resten som Ullis köpt hem för er som vill laga käk själva.
Får hem en annan favorit hos mig som tar ett tag att tillaga men väl värt det när det är klart.
Oxkind!
Jag skickar ett recept här i länken, pröva nu för det är så himla gott..
Du behöver ju inte göra tryffelpuré utan vanlig potatispuré.
Fortsätter med den stora fina odlade rödingen för 550:- kg (ord 620:-)
Halstra fisken hårt på skinnsidan och servera med höstens härliga svartkål som du kanske gräddkokar till?
Sejfilé från Smögen för 270:-.
Kanske göra egna Fish and chips?
Använd dig av pankomjöl för att få det där härliga krispet.
Vild piggvar denna helg också för ni var tyvärr några som blev utan i förra veckan… 440:- kg.
100 grader i en timme per kilo, sköter sig själv.
Fin gösfilé för 420:- kg och den hela gösen kostar 298:-
Hjärtmusslor för 298:- .
Ullis ska kompensera för att hon var borta förra veckan för jösses vad hon har legat i.
Finns även en klassisk Moule med bröd att köpa för 145:- pp.
Även vanliga blåmusslor kommer det så klart finnas.
Havsabborre för 260:- kg.
Hel fisk men urtagen så bara slänga in i ugnen med citron, timjan & vitlök.
Servera med aioli & rostad potatis som du rostar samtidigt med fisken när ugnen är varm.
Säljer ut lite insjökräftor som vi har fryst in i 1/2 kg paket.
250:- (310:-)
Behöver hjälp att tömma frysen så jag får in all löjrom.
Givetvis har vi kokat kräftorna här i butiken.
Nästa vecka hoppas vi på att börja med våra ”Ärtsoppe-torsdagar” igen.
Skulle ha börjat i morgon men det verkar ju inte finnas en enda gul ärta att uppbringa i hela Stockholm.
Hoppas på bättre lycka nästa vecka.
Alla gör den trendiga 50/50 färsen…
Nu får det räcka, långt nog det här mailet..
Boka nu din mat och framförallt din löjrom.
Boka gärna din mat via formuläret eller ring mig på 08-6400882
Spana gärna in vår Facebook & Instagram för fler godsaker!
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms som ska ta en lugn helg.
Bara äta tror jag för förutsättningarna här är ju exemplariska i helgen..