Lyxhelg hos oss!
30th augusti 2018Hej!
Vad säger du, ska vi inte lyxa till hårt i helgen?
Har så himla mycket fina skaldjur just nu.
Je like!
Första krabban har just kommit och den verkar riktigt lovande.
250:- kg är priset.
Irländska humrar (den absolut mest prisvärda hummern i min värld) kostar 699:- kg, samma art som den svenska. Europeiska är och förblir bäst.
Det finns även från Canada för 289:- st.
Stora havskräftor från Smögen kommer det i morgon, 580:- kg. Även ostron från Smögen för 39:- st. Fine de claireostronen kostar 19:- st.
Insjökräftor finns det också, 480:- kg kilot.
Alla tillbehör som pajer, såser och massor av diverse bröd finns det också.
Kommer bli briocher i helgen samt ett gazpachobröd.
Om du vill kan du låna platåer att servera dina skaldjur på, bara att komma tillbaka efter helgen med dom.
Vi måste ju ha något i glaset också, kör på en klassiker numera. Ein Zwei Dry från Leitz med artikelnummer 5822 för 99:-. Vi säljer även hans alkoholfria alternativ i butiken.
Och givetvis kokar vi alla skaldjur själva i butiken!
Och om du vill lyxa till det ordentligt har vi störcaviar denna vecka. 30 grams burk för 399:-.
Servera med briochen och ett glas skumpa.
En bra helgbörjan?
Tänkte köra pintxos i stället för smörrebröd, dags att variera sig!
Det blir som vanligt 3 sorter för 110:- och dom olika sorterna är sardiner med friterad kapris, morcilla med bakad paprika och chorizo med svamp.
Pintxos är ju motsvarande tapas som äts i norra Spanien, runt om i Baskien.
Det roliga är att när man är där så betalar man i efterhand då personalen räknar pinnarna som sticks ner i mackorna.
Varje gång har jag ett smärre plockepinn framför mig, kan aldrig sluta äta…
Drick ett riktigt pintxosvin till som jag är glad om du inte ber mig uttala…
Hiruzta Txakolina med artikelnummer 2289 och kostar 119:-.
Fortsätter med en god ost från Baskien, Caprinelle en härlig get som är en av mina favoriter. 380:- kg (420:-)
Gör sig också bra på tallriken tillsammans med pintxosarna (vet inte vad det heter i plural men du förstår… )
Calle ska styra upp en torskrygg som kommer vara förbakad lite lätt, toppad med krämig skaldjurssås med tunnskivad fänkål och sockerärtor.
In med hela härligheten i ugnen och baka av till 55 grader.
129:- per portion kostar det
Koka lite potatis till.
Servera med en LaRoche en vit bourgogne med artikelnummer 5621 för 119:- pengar.
Det blir som vanligt en drös desserter, blåbär & lingonpaj med en råvaniljkräm. Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar.
Kan nog bli något mer men om jag ska vara ärlig vågar jag inte fråga vad det blir för det är fullt ös i köket just nu…
Det rasar ut bufféer gjort en liten nyhet för er som vill ha ett bra alternativ som mellanrätter, nudelboxar som ätes stående med pinnar och är toppat med olika protein, sesambakad lax, teriyakibakad kyckling och ingefärskryddad Tzay. Väljs själv!
Man väljer själv storlek och får med sig pinnar. Vi gjorde det i massor till alla studenter i våras då gästerna oftast går mellan mottagningarna och en hel buffé blir för mycket mat..
Sedan har vi fått första förfrågningarna på julbord så det var väl bara att lägga upp dom också…
Så nu är det väl bara att sätta fart igen, ska erkänna dock att jag är lite sliten efter 2 dagar med ”Öppna Bord”.
Det är ju så roligt och framförallt så uppskattat att det är värt allt.
Men kvällens Thåströmkonsert får allt vara, soffan hägrar för mycket…
Blir lätt påmind att man inte är 20 längre.
För er som inte är bekanta med Öppna bordet, klicka på länken och kolla in bilder och information.
Glöm inte att man kan boka en privat sittning om man tröttnar på att hamna på väntelista;)
Nä du, nu får det vara.
Ring ner och lägg undan det du vill ha till helgen.
08-6400882
Och du, kom inte för tidigt för att få dina Pintxos…