Min telefon ringde….

26th augusti 2020

Halloj!
Allt väl? 
Veckan innan midsommar ringde min telefon, mitt i lunchen så jag svarade kort 
”Ja det är Pernilla på Hammarströms”
”Hej mitt namn är Mona XXXX och ringer från…..” 
Typ där slutade jag och lyssna utan avbröt barskt ”Jag är ledsen men det är mitt i lunchen och kö så jag har verkligen inte tid men maila mig gärna på info@hammarstromsfisk.se så ringer jag upp OM jag är intresserad”
Och la på…
Fortsatte ta hand om mina lunchgäster. 
Det gick väl kanske en halvtimme när Ullis greppade sin telefon och sa ”Ja det är Ullis på Hammarströms”
Hon till skillnad från mig verkade hon lyssna klart, drog sig undan lite från köket för att få tala i fred. 
”Okej?” sa hon frågande
”Jaha?” fortfarande undrande. 
”Vi? Vad kul!” fortfarande lite frågande men nu lite överraskad också. 
Där börjar jag bli nyfiken, vem gör henne så där glad en onsdagseftermiddag? 
”Fantastiskt, vilken grej” sa Ullis.
Nu ganska överväldigad och märkbart gladglad.
Där och då kommer till och med jag till en liten insikt att jag kanske var rackarns kort mot någon jag inte borde hängt av… 
Men det slumpade sig inte mindre än så att vi nu är nominerade till ”Årets Inspiration” i Dagligvarugalan som skulle gå av stapeln i Stadshuset senare i höst.
Som vi nu blir snuvade på, jag som ville ha klackeskor, detta skitvirus!
Fest eller inte så är jag hemskt glad över nomineringen och hoppas verkligen vi vinner! 
Klicka på länken för mer information

Vore ju hemskt roligt om vi vann, det är verkligen ett kvitto på det vi gör och att inte bara vi gillar det vi gör;) 
Kika på Facebook också för fina bilder för så klart blev vi representerade med Snapchatbilder.. 
Framstår kanske som oseriösa men ni är ju vana vid det här laget.

Ledsen nu blev mailet längre än någonsin men måste bara berätta hur glad jag blev… 
Går rakt på sak och skickar en länk till formuläret för dig som inte orkar läsa mer…
För dig som inte tröttnat på mig kommer mer utförligt här vad vi har att erbjuda.. 
Helgens matkasse innehåller en fiskbiff som är kryddad mer åt medelhavssmaker som serveras med saffransaioli och en klar potatissallad smaksatt med rostad paprika och kapris. 
125:- per portion och vill du bara köpa biffen går det bra för 85:- st. 
Att dricka där kanske en Pinot Gris Garywacke med artikelnummer 95025 för 189:-?

Klassiska Wallenbergare med potatispuré, brynt smör och ärtor för 125:- per portion. 
Där tycker jag du ska dricka A Touviga Vai Nua (be mig inte uttala det bara…) med artikelnummer 95032 för 149:- och är visst bara i det tillfälliga sortimentet…
Blir det garanterat hemma hos oss i helgen.

Superfin stor hel rödtunga från Island för 198:- kg. 
Bakas i ugnen eller smörstek i massor av smör och ös gärna fisken under tiden. 
Servera med rödbetor kanske? 
Grenoble som vi hade häromveckan på lunchen är ett tips! Här var det ett recept av Moberg men han använde rödspätta i stället.

Annars kör vi hårt på insjökräftorna… 
Annie kokar betydligt mer än i fjol konstaterade hon torrt häromdagen.. 
För att inte prata om alla västerbottenostpajer & kantarellpajer hon gör.
Kräftorna kostar 425:- kg för dom ”vanliga” och 690:- för jumbosarna. 
Kräftkittet med 1 kg kräftor, västerbottenostpaj, rostad kumminmajonnäs och hembakad surdegsbaguette bellar 499:-. 
Pröva ett lite dyrare vin men med tanke på att vi är billigast i stan på hemkokta kräftor kan du unna dig det! 
Greywacke Wild Sauvignon Blanc med artikelnummer 95013 för 229:-pix

Räkorna denna vecka kostar 390:- kg. 
Havskräftorna kommer från både Norge & Sverige denna vecka. 
Superfina men ska skicka med en liten brasklapp om att dom har ömsat skinn eller skal kanske många ggr under sommaren pga varmt vatten vilket gör att dom ”pumpar” upp sig själva för att fylla ut skinnet med vattnet vilket gör att dom kan vara lite lite möjliga. 
Försöker givetvis ta bort dom som är solklara men som vi brukar säga ”Att sen Saida dog är det svårt att veta;) ) 
650:- kg och är av blandad storlek… 
Kungskrabba för 810:- kg ostron Fine De Claire för 19:- st och givetvis hummer för 320:- st. 

Ullis ska göra en charktallrik med mortadella, pancetta, fänkålssalami, marinerade oliver, manchegoost och surdegsbaguette i ett paket lagom för 2 för 220:-. 

Hon ska även göra en dessert i glas, råcheesecake med rödbetor, citron & karamelliserade valnötter för 75:-. 
Kolapajer och chokladtryffeltårtor samt godbitar. 

Ja vi har ju bullat upp hårt i alla diskar så det är bara att komma förbi, ingen större idé att rabbla. 
Snart kommer det också krabba för det är ni många som längtar efter. 
Jag också faktiskt! 
Nä du nu orkar jag inte ”prata” mer… 
Kramp i fingrarna.. 
Ring eller svara på mailet om du vill boka något. 
I synnerhet skaldjur är det bra om du hör av dig.. 
08-6400882 
Kram säger Pernilla, du vet hon som är nominerad;)