Påskvecka då ra!
26th mars 2018God morgon go vänner!
Du missade något i lördags, väldigt trevlig morgon här i butiken med kanelbullar och melodikryss.
Det var så mycket smör i bullarna så Calle tyckte dom kunde klassas som glutenfria, precis som man vill ha bullarna
Skulle säga att det var fullt i köket.
Får vi allt göra om.
Det var visst någon som trodde att det skulle sändas live från butiken 🙂
Det är kanske mottot inför nästa gång?
Kan kanske vara svårt att få Sveriges radio och Eldeman man att sända från en liten butik på söder, känns som om utrymmet är begränsat…
Roligt var det hur som haver.
Nu är det påskvecka så fokus ligger där.
Lammstekar från Vällnäs, vårkycklingar kommer det också.
Så gott som alla sillar & strömmingar är klara.
Förutom det ”vanliga” sortimentet blir det en nypon & citronsill samt en ”Annies påskspecial” som är krämig inlagd sill med ägg, gräslök, rödlök samt kokt potatis.
En riktig ”alltiett” sill.
Just det , det ska göras en krämig sill med rödbeta, getost & honung.
Kreativa i köket må jag säga. Kan som vanligt inte ta åt mig äran för något;)
16 olika sill & strömmingsorter kommer det finnas så vi ska nog klara oss.
Små sidor med gravad & kallrökt lax finns det för 350:- kg (ord 580:-)
Hammarströms röra med rökt fisk, äpple & purjolök till äggen.
Skagenröra; bohusröra & gubbröra finns det också.
Op & rostad kumminost är på väg.
För er som vill ha skaldjur till påsken är det bra om du hör av er.
Blir bara fler och fler som byter ut den klassiska maten mot skaldjur.
Där är jag konservativ må jag säga, fast fullkomligt älskar Ullis & Annies sillar/strömmingar..
Påskgodis finns det, allt i ostväg samt att det ska göras en påsktårta med mandel, citron, grädde och färska bär.
Någon form av brioche kommer det också som håller sig över hela påskhelgen.
Personligen tycker jag att vårt hembakta mumsbröd är kanongott till sillen.
Vi har sen en tid bytt ut sirapen mot maltsirap vilket gör brödet om än ännu godare.
Öppettider i påsk är som följer :
Skärtorsdag 10-18
Långfredag stängt
Påskafton 10-15
Annandagpåsk stängt
Precis nu kom den första tyska sparrisen in genom dörren.
Min stora favorit, älskar verkligen sparris. Kanske för att det krävs sitt Riesling och är det optimala vårtecknet.
Våren kändes dock lite avlägsen i morse men den kommer väl?
498:- kg kostar sparrisen och det kommer slås en hollandaise under dagen.
Även fått hem färsk potatis från Egypten som var riktigt bra faktiskt.
Nästa vårtecken
Nä känns lite som om jag fått med den mesta informationen inför påsk så ett nyhetsbrev på torsdag känns väldigt överflödigt.
Tjatar nog på er känner jag..
Vi har givetvis lunch den här veckan också
Veckans lunchmatsedel
Så med det säger jag helt glad påsk på er!
Kram Pernilla
Vårt nummer om du vill boka något ät 08-6400882 eller svara bara på mailet.