Torsdag igen då…
14th mars 2019Allt bra?
Jag är ju kanske inte världens kvällspiggaste så lite trött i dag.
Var på eminenta bandet Bad Liver och lyssnade när dom tolkar Tom Waits.
Spelar en gång till på Pygméteatern den 23 mars, kan jag rekommendera!
Hade en biljett till övers så hörde av mig till en gammal bekant som jag vet är förtjust i Bad liver.
Han kunde tyvärr inte gå för han ”Jag är i Paris och ute med en cirkus”.
Känner jag Damon rätt är det inte en cirkus med elefanter utan något extraextra!
Jag blir väldigt sällan avis på folk som flänger i världen men då blev jag det.
Vill också åka ut med en cirkus!
Vet inte vilken funktion jag skulle fylla dock men kan sälja popcorn?
Så om den gamla Gone Fishing skylten är uppe har jag åkt ut med cirkusen.
Fast kanske gör mig bättre på vår egna cirkus hemma på Östgötagatan?
Inte illa det heller iofs.
Denna vecka har jag fått tag på skreirygg till bra pris, 398.- kg (ord 498:-)
Och passade på att varmröka lite bitar, gott på en sallad eller ljumma på försiktigt och kanske servera med dom kokta rödbetor med grönkål, brynt smör och rostade hasselnötter? Som av en händelse snart finns klart;)
Calle på att koka en tomatrisotto med massor av parmesan som också gör sig bra till.
Drick ett glas Von Winning till med artikelnummer 79064 för 159:- pengar.
Eller så har jag just fått en laddning med Ein Zwei Zeroviner på tal om måndagens mail.
Ett väldigt bra alkoholfritt vin, finns både som stilla och med bubblor.
Står på min hylla, bara att testa.
Marulk kommer det också för 390:- (ord 440:-)
Grilla eller stek och sen gör du det lätt för dig.
Servera med tillbehören som du får i din Poké Bowl som du äter på lunchen.
Rödkålsallad med sesam, kimchi, mangosalsa med sticklök och koriander och den picklade rödlöken.
Där passar ett annat favvovin till mig Kung Fu girl med artikelnummer 2690 för 139:-
Ovanstående tillbehör passar ju också toppen till marulk som i sig är en smakrik fisk.
Rödtungsfilé för 439:- kg finns också, kanske göra en liten gratäng till middag?
Finns en sås gjord på ostron & blåmusslor som blir toppen i gratängen.
Helgens smörrebröd blir med currysill och rostad lök, hemgjord leverpastej med friterad surkål samt en getost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad.
3 sorter för 130:- :
Kanske inte klara i dag, torsdag men i morgon så.
Har det lite snärjigt idag känner jag.
Ska även bli tonfisksliders med chiliaioli, bröd och picklad rödlök men även dom räknar vi med att dom blir klara i morgon.
Kanske dock bra om du bokar..
Skaldjurspriserna i helgen blir Lyngenräkor för 42:- hg, stora fina räkor från Norge.
Havskräftor i blandade storlekar för 490:- kg.
Hummer från Canada för 310:- st.
Kungskrabba för 749:- och ostron för 19:- st.
Blåmusslor för 85:-.
Det ska även kokas ett par portioner med Moule som bara är att värma på försiktigt och bryta en bit av vår nybakta baguette.
Blodpuddingen står i ugnen samt entrecotén ska styckas.
Det blir det som blir i kötthyllan till helgen samt ankleverterrinné.
I dessertväg finns det en vispad panna cotta smaksatt med choklad samt cocos.
I morgon(mycket i morgon) blir det mazarintårtor med vanilj/grädde och färska bär.
Kolapajer/citrontarter/chokladtryffeltårtor och godbitar finns så klart också.
Sen kanske det dyker upp någon bonusdessert det vet man aldrig.
Nä du, dags för Pernilla att börja jobba så vi har något att sälja i helgen..
Ring ner på 08-6400882 om du vill boka något.
Det rekommenderar jag ju alltid att göra.
Hörs på måndag om jag inte åkt med en cirkus i Frankrike…