Våga vägra Black Friday… Eller det har vi ju varje vecka här…
20th november 2024Hej på er!
Snart dags för helg igen, det går då fort.
Första advent nästa helg, jag kan knappt fatta det.
Tyckte vi stod bland alla sillar/laxar och julbord alldeles nyss.
Vi kör på som vanligt ett par veckor till med helgkassar men sen blir det fokus på julmaten/nyårsmaten.
Formulären för de båda ligger uppe alla redan så bara att börja boka på.
Kör Ärtsoppetorsdag denna vecka och nästa skulle jag säga.
Blodpudding & kroppkakor ett par veckor till även det.
Sen får det vara nog, kommer inte hinna med annars.
Jag har fått hem första laddningen med Sivan´s julostar.
Ett tips är att köpa på sig redan nu, tricket är väl bara att inte börja tulla på osten så har man till jul.
Farligt god cheddarost och fick en ny ”Sivan´s utvalda röda” lagrad 21 månader och 23%.
350:- kg och är vacumförpackade i 3 hg´s frp.
Cheddarosten är 32% lagrad 14 månader, 300 grams bitar för 390:- kg.
Hennes ostar har verkligen blivit ett måste för många på julbordet.
Den här veckan blir det som vanligt högt och lågt bland alla erbjudanden.
Eller ska jag kalla det ”Black Friday”?
Nä sånt dravel håller vi inte på med, då har vi ju Black friday varje fredag.
Mycket roligare att ha det varje vecka om du frågar mig.
Kör någon form av skaldjursbonanza den här veckan..
Köket har fått skaldjursfeeling.
Som du vet äter jag ju mina skaldjur ”naturella” för tycker tillagade skaldjur är en styggelse.
Nu ska vi kanske inte bara göra sånt som jag gillar men ett tips är svensk hummer för 1100:- kg, havskräftor för knappa 800:- och räkorna i dag kostar 320:- kg och var superfina.
Hoppas på ungefär samma priser till helgen.
Men för er som gillar tillagde skaldjur är den här veckan en dröm!
Börjar med en hummer-bun smaksatt med sesam & ingefära för 135:-
Fortsätter med en mellanrätt som är ört & vitlöksgratinerade havskräftor som serveras med en baguette för 398:-.
5 hg havskräftor så lagom för 2 personer.
Varmrätt blir en hummerrisotto med chilistekta skaldjur för 195:- pp.
Dela på en varmrätt så kan ni peta i er både varsin hummerbun och dela på havskräftspaket.
Lång härlig middag med massor av gott i glaset.
Eller härlig och härlig, jag kommer då definitivt ta helgens husmanserbjudande…
Plockat fläsklägg med potatispuré & senapsdressade rotfrukter serveras med Ullis hemgjorda senap.
Mycket godare än varma skaldjur;)
Finns iofs några skaldjur jag äter varma, snabbt halstrade pilgrimsmusslor som vi också ska ha bra pris på i helgen.
Pilgrimsmusslorna är marinerade i gremolata dvs citron/persilja & vitlök.
990:- kg (1200:-)
Det är gott, stekta snabbt som tusan i het panna.
Eller Pasta Vongole eller i detta fall Pasta med hjärtmusslor som vi också har bra pris på.
Det går också bra i min värld.
298:- nätet (ord 398:-)
Vanlig hederlig Moulé funkar också, musslorna kommer kosta 119:- nätet.
Fortfarande en rackarns prisvärd produkt, inte helt vanligt numera.
Marulk för 380:- kg (650:-) blir bästa fisktipset.
Kommer först på fredag men boka gärna.
Servera med vår mangosalsa och chiliaioli och middagen är fixad?
Lättare blir det knappast..
Ostdisken är ju så rackarns liten så rear ut en alldeles för stor tryffelpecorino 690:- (ord 890:-)
Servera med något sött på för den är väldigt salt och väldigt lagrad.
För er som köpte smörrebröden förra veckan var det dagens ostalternativ.
Den här veckan blir smörrebröden med kallrökt lax samt senapslow
Rostbiff & curryremoulade samt rostad lök.
Sen någon ost men inte bestämt än.. (får väl se vad som inte får plats;) )
3 st 165:-
Dessert blir en hallonpavlova med passionsfruktscurd för 85:-
Kolapajer/citrontarte/chokladtryffeltårta och godbitar finns också.
Har bakat saffransskorpor i massor och i morgon kommer även första laddningen med julgodis..
Det är inget att spara på nu känner jag, bara att gasa.
Jag ska i väg och spisa julbord på söndag så bara att inse att det faktiskt är jul.
Gamla riksarkivet som drivs av Niklas Ekstedt blir det på söndag.
Galet bra framförallt dessertrummet..
Tänk dig Willy Wonkas chokladfabrik..
Ska se om jag kan få till ett julbord på Långbro i år också, en annan favorit.
Om det finns bord dvs, det är inte helt lätt att få bord numera.
Kanske en anledning till varför vi har så mycket julbord till olika företag som är lite för sena på bollen;)
Vi har en hel del bokningar men kapacitet för mer så vill ni ha julmat till jobbet så fixar vi det.
Ring mig på 08-6400882 så löser vi det.
Eller ring om du vill ha något gott i helgen.
Formuläret är ju också ett toppenalterntiv för att boka ditt käk!
Jul som nyår som helgkasse.
Trevlig helg
Mvh Pernilla på Hammarströms