Vågar inte köra en vecka till utan helgkassar så nu är det dags!
18th januari 2023Hej gott folk!
Allt väl?
Här har det kommit igång efter julen, alltid skönt.
Det var förra veckan som var lugn men nu är det som vanligt igen..
Lunchcateringarna rullar på, folk är festsugna och vill äta gott vilket gläder oss.
Håller fortfarande på och letar kock, har några kandidater men söker vidare om du känner någon?
Skicka hen till mig omedelbums..
Skreien har som bekant kommit.
Det finns rygg, filé och slag inför helgen.
Dessvärre inga tungor eller kinder men hoppas det är på intågande.
Får även se om det blir några havskräftor från Smögen för det blåste så våra småbåtar har inte kunnat gå ut..
Dom stora räkbåtarna har haft mer tur för idag kostar räkorna under 300:- kg och hoppas på det till helgen också.
Räkorna är så himla goda just nu.
Räkmacka framför På Spåret är en tradition så här års.
Bra pris på svensk hummer i helgen också.
Olika storlekar och kostar 840:- kg, kanonpris.
Inte hur mycket som helst så bra att boka om du vill ha.
Använd formuläret och skriv vilken storlek du vill ha på hummern.
Det finns också hummer från Canada för 350:- st.
Förrätt denna vecka blir en hummerrisotto med massor av parmesan och vittvin.
145:- pp
Till det kanske vi ska knäcka en
Varmrätt blir visst en riktig plusmeny..
Jag har kokat en tomatconcassé med rödvin och rökt fläsk.
Hälleflundra med en confitpotatis, bakade tomater/kronärtsskocka och legumbres (stora vita bönor) toppat med knaprigt fläsk. Serveras med aioli…
Jag sa ju att det blev en plusmeny men gott s-tan om man får säga så själv?
Eller kanske tur att man tycker om sin egna mat..
Hoppas du tycker lika bara;)
Ta en pinot noir till hälleflundran, mycket smak i varmrätten så ett röpang blir toppen..
Irony från Californien tex men det finns verkligen en uppsjö Pinot Noir numera.
Ett gammalt filmtips kanske jag kan passa på att leverera?
Sideways från 2004, briljant film om just vin..
Dessert blir en brownie med jordnötspannacotta med salt kola..
Blev också supergod, älskar jordnötter/choklad och salt i kombination..
Smörrebröd denna vecka blir med
Stekt inlagd strömming med västerbottenostkräm och picklad rödlök
Kycklingcurryröra med rostad lök
Baskisk getost med marmelad och pumpakärnor
3 st 150:-
Vi har gjort mer blodpudding till helgen och jag ska försöka att inte fega så mycket på varken ostron/havskräftor och skrei som jag visst gjorde förra veckan..
Precis allt tog ju slut.
Ullis är på semester och jag är ju inte känd för att fega när jag beställer varor men verkar ha legat av mig.
Ska verkligen bättra mig..
Så hoppas vi ses till helgen i en knökfull butik som även har varor på lördag..
I lördags var det nästan pinsamt att stå här..
Många som förstod vikten av att använda formuläret;)
Ha nu en härlig helg det ska jag ha!
/Pernilla som nås på 08-6400882 om du undrar något eller behöver ge ut ett nummer till en blivande kock..