Vardag igen….
3rd april 2024Hej gott folk!
Hoppas ni haft en bra påsk? Framförallt en god påsk?
Jag har ätit sill och lax till det sprutade ur öronen.
Tur är väl att jag gillar den typen av mat.
Fick en lite lucka och åkte till Plåten och eldade lite igen.
Responsen från er sida var ju obefintlig.
Jag räknade nu och insåg att det var närmare 55 träd i olika åldrar som fällts. Från 10 år till 80 år…
Då får du ett hum om hur stor min tomt är.
Dvs alldeles för stor för en stadsböna som jag men jag är lite som Pippi Långstrump.
”Det har jag aldrig gjort så det kan jag nog”;)
Trots att vi käkade mycket sill till påsk så har jag en del över som jag nu säljer ut till 50%.
Det står inget om sorterna på formuläret men skriv i övrigtfältet om vilka du vill ha.
Denna vecka är också en ganska stilla vecka hos oss.
Ovanligt men ibland är det skönt faktiskt.
Man hinner med att prata med er kunder på ett annat sätt.
(Som om jag inte pratar annars men du hajar)
Nils Gunnar Zander en härlig människa och konstnär som jag lärt känna under dessa 18 år berättade att han har en utställning i Katarina Kyrka just nu (han brukar hålla till i Benhuset men är nu betrodd i de stora salarna;) )
Jag tänkte gå upp på tisdag den 9 april vid 16-16.30 och kolla in hans fantastiska konst.
Han hade en lucka så han ska få gå en runda med mig.
Du ska inte hänga på?
Kom dit vettja!
Blir nog att jag hänger kvar för vid 18 ska en annan kär vän Maria Schottenius träffa Göran Greider.
Hon har haft en massa härliga samtal med intressanta personer i vinter i Katarina Kyrka
Ska vi prata lite mat också kanske?
Det kommer mer Lyngenräkor i morgon torsdag men har fortfarande en del i frysen för 150:- halv kilot.
De färska kostar 39:- hg.
Havskräftor kommer det också, runt 700-800:- kg.
Lite oklart än…
Helgkasse blir en varmrökt skreirygg med persiljedressad färsk potatis samt västerbottenostkräm samt fattigmans sparris dvs svartrötter.
Kommer ha ”Rikemans sparris” också.
Heter kanske inte så men då den kostar 650:- kg är det inte helt fel namn kanske.
I min värld är det dock värt det..
Älskar vit sparris med lite Hollandaise till.
Fick lära mig igår på Trädgårdstider att spara skalen i ättika i en tätslutande burk i kyl för att sen använda som smaksättning i såser/vinägretter.
Ett tips när du skalar sparrisen för det måste du göra.
Kolla in receptet som Adam gjorde igår.
Smörrebröd denna vecka blir med tunnskivat kalkonbröst med basilikakräm och bakad tomat
Vår klassiska skagenröra med pepparrot
samt dagens ost i någon tappning..
3 st 165:-
Det kommer skrei till helgen samt kommer ha ört & vitlöksmarinerade vårkycklingar .
Dessert blir det något, Ullis är inne på att koka in krusbär på något asiatiskt vis till helgen.
Vi får väl se vad det blir med det.
Nu ska vi smita iväg och käka lunch uppe på Klotet, Gondolens takdel.
Dit ska vi på roligheter den 22 april också men det berättar jag mer om senare.
Kan spoila att jag är oerhört hedrad och glad till anledningen varför vi ska dit;)
Vi ses
Kram Pernilla som nås på 08- 6400882 efter kl 08.00 i morgon
för nu ska jag iväg och lunch.
Formuläret finns ju alltid att använda sig av..